eur:
389.77
usd:
358.98
bux:
66346.97
2024. február 26. hétfő Géza
Párizs, 2017. szeptember 29.Az építmény eddigi 300 millió látogatója előtt tisztelegnek az Eiffel-torony díszkivilágításával Párizsban 2017. szeptember 28-án. A francia főváros jelképének tekintett műemlék 1889 óta fogadja az érdeklődőket. (MTI/EPA/Caroline Blumberg)
Nyitókép: MTI/EPA/Caroline Blumberg

Válaszolt Párizs, mi lesz a merénylet fényében az olimpia megnyitójával

Nincs B terv a jövő évi párizsi olimpia belvárosi megnyitójára - jelentette ki a francia sportminiszter azután, hogy szombaton a Szajna-parton, az Eiffel-torony közelében egy férfi megtámadott három embert, közülük egyet megölt.

"Nincs B tervünk, egy koncepciónk van, amely több altervet is tartalmaz a változó körülményeknek megfelelően" - mondta Amelie Oudea-Castera a francia rádióban, majd hozzátette, "megfelelő biztonsági kapacitásunk van a rendezvény biztosítására."

Jean-Francois Ricard terrorizmus elleni ügyész vasárnap azt nyilatkozta, hogy a szombati merénylet után letartóztattak egy 26 éves francia férfit, aki a támadás előtt videóban hűséget fogadott az Iszlám Államnak. A késelés a francia fővárosban történt, éppen azon a területen, ahol a jövő évi ötkarikás játékok megnyitóját is tervezik.

Az európai biztonsági tisztvégviselők arra figyelmeztetnek, hogy nő az iszlám fegyveresek általi támadások kockázata az izraeli-palesztin konfliktus kirobbanása óta, ezért Franciaországban kiemelt készültség van az ilyen jellegű támadásokat illetően.

A július 26-i megnyitóünnepségen nagyjából hat és fél kilométeres szakaszon, megközelítőleg 160 hajón fognak mintegy tízezer sportolót szállítani a Szajnán, és a kalkulációk szerint a parton hatszázezer ember lesz majd jelen.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×