eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
A behavazott müncheni reptér. Forrás: X / Munich Airport
Nyitókép: Forrás: X / Munich Airport

Ítéletidő tombol Németországban - a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt.

Az X-en megjelent videó kísérő szövege szerint a magán gép tulajdonosa Dubajba akart repülni, hogy részt vegyen a globális felmelegedésről folyó nemzetközi konferencián. A repülőgép azonban odafagyott a betonhoz.

A müncheni repülőtér vasárnap reggel 6 órakor újraindította a járatokat, de a német hatóságok közölték, hogy a légi közlekedésben továbbra is lesznek korlátozások. Ezért az utasokat arra kérik, hogy időben tájékozódjanak járatuk állapotáról.

A dél-németországi Bajorországban az intenzív téli időjárás miatt szombaton ideiglenesen felfüggesztették a járatok indítását és fogadását. A müncheni zárlat más repülőterek induló és érkező járatait is érintette. A frankfurti és a nürnbergi repülőtér például olyan gépeket fogadott, amelyek már nem tudtak továbbrepülni Münchenbe.

A heves havazás különösen Dél-Németország nagy részét bénította meg, beleértve a vasúti közlekedést is. A Deutsche Bahn német vasúttársaság szóvivőjének közlése szerint az utazóknak hétfőig masszív korlátozásokra kell számítaniuk a dél-németországi vasúti közlekedésben. A müncheni központi pályaudvaron vasárnap reggel is állt a forgalom. A lezárás várhatóan legalább 10 óráig tart majd.

A vasút a lehető leghamarabb szeretné helyreállítani a forgalmat. Egyelőre meg kell várni az útvonalak mentén elvégzendő helikopteres ellenőrző repülések eredményét - mondta a szóvivő. A forgalom az éjszaka folyamán normalizálódott a dél-bajorországi utakon. A hatóságok csak kisebb balesetekről számoltak be. "Néhány fa kidőlt, csak koccanásos balesetek voltak" - mondta vasárnap reggel a felső-bajorországi dél-bajorországi rendőrkapitányság szóvivője.

Hatalmas mennyiségű hó esett Németországban, amely sok helyen teljesen megbénította a közlekedést. Forrás: X / Hank_LG
Hatalmas mennyiségű hó esett Németországban, amely sok helyen teljesen megbénította a közlekedést. Forrás: X / Hank_LG

Az alsó-bajorországi balesetek szintén "az évszakra jellemzőek" voltak - mondta a szóvivő. Az éjszaka hasonlóan csendes volt az utakon Észak-Felső-Bajorországban és Svábországban - közölte a rendőrség. Nemcsak Bajorországot érintette a téli időjárás. Észak-Németország egyes területein is voltak időjárás okozta problémák az utakon. Mecklenburg-Elő-Pomerániában egy autó letért a havas útról és fának ütközött.

A balesetben a két utas súlyosan megsérült.

Bajorország nagy részein vasárnapra nem jeleznek előre további havazást, de a keleti alacsony hegységekben és az Alpokban több centiméternyi friss hó várható. A meteorológusok mínusz 6 és mínusz 9 Celsius-fok közötti hőmérsékletek kialakulására számítanak.

A Dunától délre eső helyeken a hőmérséklet helyenként mínusz 10 és mínusz 15 fok között alakulhat. Hétfőn és kedden is hideg marad, de havazás csak szórványosan várható.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×