eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

A szlovák kormány "parkolópályára" teszi a neki nem tetsző sajtót

Robert Fico szlovák kormányfő felfüggeszti a kommunikációt néhány médiummal, "amíg nem kezdik el teljesíteni törvényben előírt kötelezettségeiket" - közölte a pozsonyi kormányhivatal sajtóosztálya hétfőn.

Az intézkedés négy, részben külföldi tulajdonosi háttérrel rendelkező, liberálisként számontartott tömegtájékoztatási eszközt érint, név szerint a Markíza kereskedelmi televíziót, az Aktuality.sk hírportált, illetve a Sme és a Dennik N lapokat és hírportáljaikat.

A közleményt ismertető TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte Robert Ficót is, aki a döntés kapcsán kijelentette: tiszteletben tartja, hogy az állami szerveknek a vonatkozó szabályozás szerint kötelességük tevékenységükről tájékoztatni a sajtót, annak érdekében, hogy az sokoldalú, időszerű és az igazságnak megfelelő információkkal tudja ellátni a nyilvánosságot. Viszont - tette hozzá - a mostani intézkedés által érintett sajtótermékek "az új kormány létrejöttének első órájától fogva nem teljesítik azon kötelezettségüket, hogy valósághűen, sokoldalúan és idejekorán tájékoztassák a nyilvánosságot".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×