eur:
389.77
usd:
356.57
bux:
72604.16
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Az izraeli hadsereg légicsapást mér a Gázai övezet északi részére 2023. október 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Visszaküld rengeteg gázai munkást a halálzónába Izrael

Visszaküldi a Gázai övezetbe a Hamász október 7-i támadása óta ott rekedt gázai munkásokat Izrael, és minden kapcsolatot megszakít az iszlamista szervezet által ellenőrzött területtel - derült ki az izraeli biztonsági kabinet péntekre virradóra kiadott közleményéből.

"Izrael minden kapcsolatot megszakít Gázával, nem lesz több palesztin munkás Gázából" - közölték.

A háború kitörésekor mintegy 18 500 gázai lakosnak volt munkavállalási engedélye Izraelben a Cogat, a palesztin területeken folytatott polgári tevékenységeket felügyelő izraeli védelmi minisztériumi szerv szerint.

Az AFP francia hírügynökség megkeresésére a Cogat azt nem közölte, hogy hány gázai munkavállaló tartózkodott Izraelben a konfliktus kezdetekor. Az izraeli média 4 ezerre becsüli ezt a számot.

Címlapról ajánljuk
Elrajtolt a Kékszalag - a 15 katamarán között dől el a verseny

Elrajtolt a Kékszalag - a 15 katamarán között dől el a verseny

Nem lesz rekord - szögezte le a rajtból az InfoRádióban Holzhauser András, a vitorlásszövetség főtitkára. Van bőven külföldi versenyző, és 48 órás élő közvetítés is segíti a viadal követését.

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×