eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Izraeli Merkava harckocsi Észak-Izraelben, a libanoni határ térségében 2023. október 26-án. Feszült a helyzet a két ország között, miután a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierő pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Teljesen védtelen izraeli harckocsit robbantott fel a Hamász – videó

Egy felvételen jól látható, hogy semmilyen gyalogsági kíséretet nem kapott három, kötelékben mozgó Merkava, és mivel nem történt ellenállás az izraeliek részéről, könnyedén meg lehetett közelíteni azokat.

Nemrég megjelent az X-en egy, a Hamász fegyveresei által készített videó, melyen az látható, hogy az iszlamista mozgalom egyik katonája odarohan egy bombával az izraeli hadsereg egyik Merkava harckocsijához, majd miután lehelyezte azt, elfut a járműtől – írja a Portfolio.

A robbanás után néhány másodperccel pedig azt lehet látni a felvételen, hogy egy másik palesztin fegyveres

egy RPG–7-es rakétagránát-vetőből kilőtt tandemtöltetes gránáttal telibe találja a harckocsit.

A három, kötelékben mozgó Merkava közelében egyetlen izraeli gyalogos katona sem volt, így a Hamász fegyverese semmilyen ellenállásba nem ütközött, amikor megközelítette a harckocsit. A lap kiemeli, hogy a házilag előállított robbanószert a páncélos Trophy aktív védelmi rendszere alá tették, amit pillanatok alatt megsemmisített a nagy robbanás. Az akció végén kilőtt rakétagránát (PG–7VR) óriási pusztításra képes, akár a páncélzatot is áttörheti.

A Portfolio azt írja, az elmúlt bő másfél évben az Ukrajnában zajló háborúban is többször volt rá példa, hogy az oroszok gyalogos kíséret és megfelelő védelem nélkül küldték be harckocsijaikat a veszélyes területekre, ami több esetben is végzetes hibának bizonyult, hiszen könnyű célpontot jelentettek az ukrán fegyveres erők szempontjából.

Címlapról ajánljuk

időjárás
Irány a vízpart!

Közeledik Magyarország első idei hőhulláma, kapunk egy kis kóstolót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×