eur:
389.54
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Őrizetbe vett személy után száll be rendőrautóba egy rendőr egy rajtaütésen a németországi Hagenben 2023. május 3-án. Egy nemzetközi művelet keretében a német rendőrség több tartományban is rajtaütést hajtott végre és őrizetbe vett több mint harminc bűnözőt, a calabriai maffia, a ’ndrangheta feltételezett tagját.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Alex Talash

Teherautós támadásra készülő iszlamistát fogtak Duisburgban

Izrael-szimpatizánsok elleni támadásra készülhetett a németországi születésű férfi.

Őrizetbe vettek egy iszlamistát a nyugat-németországi Duisburban, akit azzal gyanúsítanak, hogy támadásra készült - közölte a német rendőrség.

A közeli Essen városának rendőrsége "lehetséges támadásra utaló nyomokról" számolt be. A férfi elfogásában a szövetségi és a tartományi kormány terrorelhárító központja is részt vett.

A Tagesschau azt írja, hogy a 29 éves férfi Bielefeldben született, német állampolgár. Állítólag a herfordi dzsihadista színtérről jött. 2013-ban Tarek S. Szíriában harcolt, majd Németországban öt év ifjúsági börtönbüntetésre ítélték.

Állítólag kifejezetten Izrael-barát eseményeket és dzsihadista tartalmakat keresett az interneten. A WDR információi szerint a hatóságok azt feltételezték, hogy hozzáfért egy teherautóhoz, amelyet a támadáshoz használhatott volna.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×