eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezetőről, a Koreai Munkapárt főtitkáráról (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnökről (k) szóló tudósítást néznek dél-koreai utasok a szöuli központi pályaudvaron 2023. szeptember 9-én, egy nappal Észak-Korea alapításának 75. évfordulója után.
Nyitókép: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun

Űrrepülőtéren fogadta Vlagyimir Putyin Kim Dzsong Unt – videó

A távol-keleti Vosztocsnij űrközpontban találkozott szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető.

Az orosz államfő egy hordozórakéta-összeszerelő épület bejáratánál fogadta vendégét. A két vezető az űrállomás megtekintése után ül majd le tágyalni.

Putyin Vlagyivosztokból repült Vosztocsnijba, Kim Dzsong Un vonattal érkezett az az Amur-vidéki űrkomplexumba.

A legtöbb nyugati elemző úgy látja, a tárgyalás fő témája egy esetleges fegyvertranszfer nyélbeütése lesz. Oroszország valószínűleg tüzérségi fegyvereket és lőszereket akar vásárolni Észak-Koreától, a KNDK pedig élelmiszert, olajat és modern haditechnikai megoldásokat akar szerezni Moszkvától – írja a Portfolio.

Bár az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és más országok is folyamatosan fenyegetik a phenjani vezetést, a legtöbb nyugati elemző egyetért abban, hogy Észak-Koreának egy ilyen üzlettel igazából nincs vesztenivalója.

Valószínű, hogy ha bármiben meg is állapodik Moszkva és Phenjan, a konkrét részletei ennek nem lesznek ismertek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×