eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Felszólítást kapott az Apple, komoly baj van az iPhone 12-esekkel a franciák szerint

A francia hatóságok arra kérték a céget, hogy hívja vissza az iPhone 12 telefonokat a francia piacról, mert a vizsgálatok szerint a készülékeknek túl magas az elektromágneses sugárzási szintje.

Az illetékes kormányzati ügynökség (ANFR) felszólította az Apple-t, hogy "minden lehetséges eszközzel gyorsan hozza helyre ezt a hibát" azoknál a készülékeknél, amelyek már használatban vannak. Hozzátették: az ügynökség ellenőrizni fogja az iPhone 12 telefonok frissítéseit, és

amennyiben azok nem lesznek hatásosak, akkor az Apple-nek "vissza kell hívnia" azokat a készülékeket is, amelyeket már eladott.

Az Apple vitatja a francia hatóságok vizsgálati eredményeit, és azt állítja, hogy a 2020 végén piacra dobott iPhone 12 megfelel a sugárzási szintekre vonatkozó valamennyi előírásnak. A vállalat szerint készülék biztonságos működését számos nemzetközi testület hitelesítette. Az amerikai cég azt is tudatta, hogy átadták a francia hatóságoknak az iPhone 12 modellre vonatkozó saját, illetve a vállalattól független laboratóriumok által elvégzett vizsgálatok adatait.

Az elektromágneses sugárzási szintek ellenőrzésével foglalkozó ANFR közölte: a közelmúltban 141 mobiltelefont vizsgált be, köztük az iPhone 12 modellt is. A szakértők arra jutottak, hogy

az iPhone 12 elektromágneses sugárzási szintje - kézben vagy zsebben tartva - meghaladja az Európai Unió által előírt szabványt.

A készülék megfelelt az előírásoknak abban az esetben, amikor a teszt idején táskában vagy kabátzsebben tartották.

Jean-Noel Barrot, a telekommunikációért felelős miniszteri megbízott a France Info rádiónak úgy fogalmazott: az iPhone 12 sugárzási szintje "enyhén meghaladja" az előírt szintet, de "jelentősen alacsonyabb annál, mint amennyinél egyáltalán felmerülhetne, hogy ez esetleg valamilyen káros hatással is lehetne a felhasználókra. Mindenesetre a szabály, az szabály."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×