eur:
379.02
usd:
348.65
bux:
58010.99
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: Unsplash.com/Victor Serban

Meglepő, hogy melyik mobiltelefonból kelt el idén a legtöbb

Az Apple legdrágább készüléke mindennél jobban fogyott, miközben csökkennek a mobileladások.

Az Omdia piacelemző cég felmérése alapján 2023 első felében az iPhone 14 Pro Max volt a legnépszerűbb telefon a világon: 26,5 millió darabot szállítottak ki belőle a kereskedőknek – írja a 24.hu.

A készülék az Apple legdrágább mobilja, de a listán az első négy helyen csak iPhone van, az iPhone 14 Pro Max után az iPhone 14 Pro, az iPhone 14 és végül az iPhone 13. Az ötödik helyre pedig egy Samsung készülék tudott felkerülni, a belépő kategóriás Galaxy A14.

A tavalyi év hasonló időszakához képest az Apple ugyan kevesebb iPhone-t szállított le, de a Pro Max modell minden korábbi rekordot megdöntött, így a cég bevétele mégis nőtt, köszönhetően annak, hogy a legdrágább telefonból fogyott a legtöbb.

A jelentésből kiderül, hogy a globális okostelefon-piac továbbra is leszállóágban van, ugyanakkor a csökkenés főleg az alsó- és középategóriás készülékeket érinti, miközben a drágább, prémium készülékek iránt egyre nagyobb a kereslet.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×