eur:
390.29
usd:
365.37
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: X/Apple

Több nagyot is lépett az Apple az iPhone 15 szériával

Az Apple kedden este bemutatta az új iPhone és Apple Watch készülékeket, amelyeket szeptember 22-től lehet majd megvásárolni.

Kétségkívül a legnagyobb újítás, hogy az összes új eszköz megkapja az USB-C csatlakozást és kábelt (még az AirPods-ok is), amivel így az Apple végül elhagyja a Lightningot és áttér az iparági szabványra a töltő- és adatkábeleknél. Emögött az EU-val folytatott hosszadalmas vita húzódik meg.

A másik "nagy szám" a fejlesztéseken kívül, hogy idén - modellek függvényében - 15-50 ezer forinttal olcsóbban kerül a boltokba az iPhone 15, mint a tavalyi 14-es széria tagjai. Az Egyesült Államokban a tavalyival megegyező áron nyit az új termék, vagyis nem az Apple csökkentette a készülékek árát.

  • Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus elődeihez hasonlóan 6,1, illetve 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.
  • Az okostelefonok lekerekített éleket kaptak, a kijelzők 2000 nites maximális fényerőt biztosítanak.
  • A fő kamera 48 megapixeles; a 15 Pro modell 7 kameralencsét kapott.
  • Az akkumulátor az ígéretek szerint 24 órán át bírja "szuflával".
  • Az új, A17-es rendszerchip olyan erős, hogy az erőforrásigényes, látványos PC-s játékokkal is elbír (a bemutatón a Resident Evil 4 Remake-kel példálóztak).

A környezetvédelmet is igyekeztek hangsúlyozni a bemutatón, többek között azzal, hogy az akkumulátor 100 százalékban újrahasznosított kobaltot tartalmaz, illetve hogy elhagyják a műanyag szíjakat és helyettük FineWoven nevű textilre váltanak.

Az alábbi videókon megnézhetők a főbb bejelentések, illetve a teljes bemutató.

Az iPhone 15 műholdas kapcsolatát egyes országokban már közúti segélyhívásra is lehet használni (az USA mellett például Németországban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban is, de Magyarországon nem).

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

A magyarországi egészségügyi intézményekben az állam külön csapatokat küldött ellenőrzésre, hogy vizsgálják a dolgozók és a betegek jelenlétét. Az információk szerint azonban nem csak komoly szabálytalanságokért osztogattak büntetéseket, hanem banálisabb esetekben is. Az ellenőrzések április utolsó napjaiban kezdődtek el, bejelentés nélkül jelentek meg az ellenőrök az állami kórházakban. A kórházakban gyakorlatilag razziáznak az ellenőrök, belépéskor a portán elkérik a bejelentkezéseket, majd egyesével ellenőrzik a kórházi osztályok munkáját – számolt be a hvg.hu.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×