eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: X/Apple

Több nagyot is lépett az Apple az iPhone 15 szériával

Az Apple kedden este bemutatta az új iPhone és Apple Watch készülékeket, amelyeket szeptember 22-től lehet majd megvásárolni.

Kétségkívül a legnagyobb újítás, hogy az összes új eszköz megkapja az USB-C csatlakozást és kábelt (még az AirPods-ok is), amivel így az Apple végül elhagyja a Lightningot és áttér az iparági szabványra a töltő- és adatkábeleknél. Emögött az EU-val folytatott hosszadalmas vita húzódik meg.

A másik "nagy szám" a fejlesztéseken kívül, hogy idén - modellek függvényében - 15-50 ezer forinttal olcsóbban kerül a boltokba az iPhone 15, mint a tavalyi 14-es széria tagjai. Az Egyesült Államokban a tavalyival megegyező áron nyit az új termék, vagyis nem az Apple csökkentette a készülékek árát.

  • Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus elődeihez hasonlóan 6,1, illetve 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.
  • Az okostelefonok lekerekített éleket kaptak, a kijelzők 2000 nites maximális fényerőt biztosítanak.
  • A fő kamera 48 megapixeles; a 15 Pro modell 7 kameralencsét kapott.
  • Az akkumulátor az ígéretek szerint 24 órán át bírja "szuflával".
  • Az új, A17-es rendszerchip olyan erős, hogy az erőforrásigényes, látványos PC-s játékokkal is elbír (a bemutatón a Resident Evil 4 Remake-kel példálóztak).

A környezetvédelmet is igyekeztek hangsúlyozni a bemutatón, többek között azzal, hogy az akkumulátor 100 százalékban újrahasznosított kobaltot tartalmaz, illetve hogy elhagyják a műanyag szíjakat és helyettük FineWoven nevű textilre váltanak.

Az alábbi videókon megnézhetők a főbb bejelentések, illetve a teljes bemutató.

Az iPhone 15 műholdas kapcsolatát egyes országokban már közúti segélyhívásra is lehet használni (az USA mellett például Németországban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban is, de Magyarországon nem).

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×