eur:
389.75
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Elektromos rásegítésű kerékpárok az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én. A társaságcsoport a Hellovelo Zrt.-vel közösen elindította munkavállalói számára pilot projektjét, amelynek keretében kezdetben ötven elektromos bicikli bevonásával vizsgálja a kerékpárok munkáltatói juttatásként való alkalmazhatóságát, arra ösztönözve a dolgozókat, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkahelyükre.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Felrobbanhat a villanybicikli, ha nem vigyázunk!

New York-ban már 13-an meghaltak az elektromos kerékpárok okozta robbanások és tüzek miatt.

Az amerikai nagyvárosban csak ez év eleje óta 114 tűzesetet okoztak, ami 74 személy sérülésével és 13 halálos áldozattal járt - adta hírül az autoszektor.hu.

Ezért most a fogyasztói szövetségek és a tűzoltók felszólítják az amerikai hatóságokat, hogy hozzanak létre olyan nemzeti biztonsági szabványokat, amelyek kivonják a forgalomból a nem biztonságos és rossz minőségű akkumulátorokkal üzemelő e-kerékpárokat.

Eric Adams, New York polgármestere már hónapok óta kongatja a vészharangot: „Konkrét lépésekre van szükség, nemcsak állami, hanem szövetségi szinten is”

A riadóláncba beszállt Chuck Schumer és Kirsten Gillibrand is: a két szenátor törvényjavaslatot nyújtott be, amely kötelező biztonsági előírásokat állapítana meg az e-kerékpárokra és az azokat működtető akkumulátorokra. Azt remélik, hogy a szigorúbb biztonsági előírásokkal és a megfelelőségi tesztekkel el lehet kerülni az akkumulátorok meghibásodásából eredő tragédiákat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×