eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Haunstetten, Augsburg, Bavaria, Germany - 20 May 2021: aldi sued store - albrecht supermärkte - german grocer. Aldi Sßd
Nyitókép: Bihlmayer Fotografie/Getty Images

Új intézkedést vezet be a brit Aldi: aki nem tartja be, kitiltják a boltból

Az intézkedés sokakat felháborított, az üzletlánc azonban nem tántorít.

Külön biztonsági őröket állít a bejáratokhoz az Aldi Nagy-Britanniában azzal a céllal, hogy átvizsgálják a boltba betérő vásárlók táskáit – írja a life.hu a Mirror cikke alapján.

Bár az új javaslat nagy felháborodást keltett, az a vásárló, aki nem tartja be a szabályokat, nem vásárolhat a boltban. A brit Aldi azért döntött a szigorú szabályok mellett, mert az utóbbi időben nagyon megszaporodott a bolti lopások száma az üzletekben.

Az új szabály értelmében a diszkontlánc külön erre a feladatra felvett biztonsági őrei kötelesek átvizsgálni a boltba betérő vásárlók táskáját.

Aki ellenszegül és nem fogadja el az új feltételeket, azokat nem szolgálhatják ki az eladók, továbbá a boltból is kitiltják őket Nagy Britanniában.

Az áruházlánc képviselője elmondta, arra is érdemes felkészülni, hogy fizetés után, a boltból kifelé menet is feltarthatják a vevőt, ha valamilyen oknál fogva felmerült a lopás gyanúja. A szabályok nem minden üzletre vonatkoznak: az üzletlánc minden egysége maga dönthet arról, hogy bevezeti-e a kontrollt, ami egyébként március óta már több boltban működik.

A képviselő hozzátette: szigorúan csak azokra a táskákra vonatkozik az ellenőrzés, amiket a britek a bevásárláshoz visznek magukkal. Így az őrök a hátizsákok, kistáskák, bőröndök vagy ridikülök átvizsgálására nem szólíthatják fel a vásárlókat.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×