eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az orosz haditengerészet Vaszilij Bikov őrnaszádja. Forrás: Twitter/Igor Sushko
Nyitókép: Forrás: Twitter/Igor Sushko

Így csapott le egy orosz helikopter a Fekete-tengeren egy hajóra

Az orosz haditengerészet feltartóztatott és átkutatott egy török teherhajót.

A palaui zászló alatt, török legénységgel hajózó, Sukra Okan nevű teherszállító a romániai Sulina kikötőjébe tartott, de az orosz haditengerészet Vaszilij Bikov őrnaszádja nemzetközi vizeken feltartóztatta. A hadihajó előbb rádión szólította fel a török legénységet a megállásra, de nem engedelmeskedett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ezután figyelmeztető lövések dördültek, majd miután a teherszállító megállt, a naszádról egy Ka-29-es helikopteren orosz tengerészgyalogosok szállták meg a hajót. Átkutatták a rakományt és ellenőrizték a hajó iratait, majd távoztak.

Az erős szélben azonban nem lehetett könnyű dolguk az orosz pilótáknak, mert csak hosszas manőverezgetés után tudták felvenni a tengerész katonákat.

Oroszország azt követően, hogy kilépett a fekete-tengeri gabonaegyezményből, szigorú intézkedéseket jelentett be. Moszkvában azt közölték, hogy minden Ukrajnába tartó hajót úgy kezelnek, mint ha fegyvert vagy hadianyagot szállítana. Ezért az orosz haditengerészet megállítja és átkutatja az összes teherszállítót.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×