eur:
394.76
usd:
370.38
bux:
65348.94
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Az orosz haditengerészet Vaszilij Bikov őrnaszádja. Forrás: Twitter/Igor Sushko
Nyitókép: Forrás: Twitter/Igor Sushko

Így csapott le egy orosz helikopter a Fekete-tengeren egy hajóra

Az orosz haditengerészet feltartóztatott és átkutatott egy török teherhajót.

A palaui zászló alatt, török legénységgel hajózó, Sukra Okan nevű teherszállító a romániai Sulina kikötőjébe tartott, de az orosz haditengerészet Vaszilij Bikov őrnaszádja nemzetközi vizeken feltartóztatta. A hadihajó előbb rádión szólította fel a török legénységet a megállásra, de nem engedelmeskedett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ezután figyelmeztető lövések dördültek, majd miután a teherszállító megállt, a naszádról egy Ka-29-es helikopteren orosz tengerészgyalogosok szállták meg a hajót. Átkutatták a rakományt és ellenőrizték a hajó iratait, majd távoztak.

Az erős szélben azonban nem lehetett könnyű dolguk az orosz pilótáknak, mert csak hosszas manőverezgetés után tudták felvenni a tengerész katonákat.

Oroszország azt követően, hogy kilépett a fekete-tengeri gabonaegyezményből, szigorú intézkedéseket jelentett be. Moszkvában azt közölték, hogy minden Ukrajnába tartó hajót úgy kezelnek, mint ha fegyvert vagy hadianyagot szállítana. Ezért az orosz haditengerészet megállítja és átkutatja az összes teherszállítót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Nagy esés után életjeleket mutatnak a tőzsdék

Nagy esés után életjeleket mutatnak a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping a nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphatbet (Google), vagy az Apple. A piac közben úgy tűnik, hogy igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, hiszen Ázsiában nagyrészt emelkedtek a tőzsdék, és Európában is emelkednek a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×