eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A pécsi álletkert új, Nikoláj nevű hatéves barna medvéje (Ursus arctos) 2016. október 20-án.
Nyitókép: Sóki Tamás

Elszabadult medve okozott gondot a világ egyik legforgalmasabb repterén

Az állat egy iraki gép rakterében kezdett „rakoncátlankodni”, amiből komoly politikai vihar is keletkezett.

A Sky News beszámolója szerint vizsgálatot rendelt el az iraki miniszterelnök, Mohammed Sía asz-Szudáni, miután egy iraki gép rakterében elszabaduló medve fennakadást okozott a dubaji reptéren – írja a Hvg.hu. Az érintett légitársaság (Iraqi Airways) tagadja, hogy felelős lenne a történtekért, a nemzetközi utazások szempontjából a világ legforgalmasabb reptereként ismert Dubaji Nemzetközi Repülőtér sem kommentálta az eseményeket.

A medvét elvileg Dubajból szállították volna Bagdadba, azt egyelőre nem tudni, hogy mi volt a céljuk vele, ugyanakkor az iraki főváros gazdagjai körében az utóbbi időben nagy népszerűségre tett szert az egzotikus, ragadozó állatok tartása, bár a hatóságok igyekeznek elejét venni az emberre és állatra egyaránt veszélyes szokásnak. Nem utolsó sorban azért, mert Bagdad utcáin olykor feltűnnek a megunt és ezért szélnek eresztett kedvencek, ami egy medve esetében komolyabb problémát is jelenthet – olvasható.

A televíziós hírcsatorna mások mellett megjegyzi, hogy bár nem gyakori probléma a légi közlekedésben, nem a mostani az első eset, hogy egy medve késéseket okozott volna egy reptéren. 2021-ben például egy vadon élő barnamedve zavarta meg egy észak-japán város légi közlekedését. Az állat négy embert sebesített meg, mielőtt a hatóságok kilőtték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×