eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Barátság I. kőolajvezeték a szlovák Transpetrol kőolajszállító vállalat kistompai átemelő állomásánál 2015. február 9-én. Ezen a napon Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák kormányfő ünnepélyesen átadta a felújított vezetéket.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Szivárog a Barátság kőolajvezeték

Ezen a szálon viszik a tengeren érkező olajat Lengyelországból a német finomítókba.

Szivárog a Barátság kőolajvezeték nyugati ágának egyik szála az északnyugat-lengyelországi Chodecz községnél - közölte vasárnap a PERN lengyel olajvezeték-üzemeltető vállalat, hozzátéve, hogy már dolgoznak a hiba kijavításán.

A szivárgás azon a szálon történt szombat éjjel, amelyen a tengeri úton érkező szállítmányokból szármázó olajat továbbítják a németországi Schwedt és Spergau olajfinomítóiba, emiatt a lengyországi vezeték másik szálára kellett korlátozni a Németországba tartó olajszállítást.

Az érintett szálat várhatóan kedden helyezik újból üzembe - közölte a PERN.

A szivárgás megállapítását követően a PERN válságstábot állított fel, a helyszínen az illetékes szolgálatok dolgoznak, beleértve a tűzoltóságot és a szennyezett talaj rekultivációjával foglalkozó szakértőket.

A PERN közölte: a baleset nincs hatással a lengyelországi üzemanyagellátásra.

A Barátság kőolajvezeték északnyugat-lengyelországi szakaszán tavaly októberben is történt szivárgás, akkor nem találtak külső beavatkozására utaló nyomokat.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×