eur:
387.7
usd:
357.1
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Az ukrán belügyminisztérium sajtóirodája által közreadott kép a legutóbbi orosz rakétatámadásban megsemmisült lakóház maradványairól a dél-ukrajnai Krivij Rih belvárosában 2023. július 31-én. A támadás következtében ketten életüket vesztették, 25 ember megsebesült.
Nyitókép: MTI/AP/Ukrán belügyminisztérium sajtóirodája

Telibe találtak egy autóbuszt, sok a halott

Három ember életét vesztette, és tizenegyen megsebesültek a kelet-ukrajnai Donyeck városát ért ukrán tüzérségi támadásban - közölte Gyenyisz Pusilin, az oroszok által beiktatott donyecki kormányzó.

Az áldozatok közül többen egy autóbusz utasai voltak, amelyet eltalált egy lövedék. Donyeck városa 2014 óta orosz erők ellenőrzése ellenőrzése alatt áll, de környékén ukrán csapatok állomásoznak, és a város rendszeresen tüzérségi tűz alá kerül.

A szintén Ukrajnával szomszédos Rosztov megye Daraganovka települését dróntámadás érte, egy ház romba dőlt, és egy autó megrongálódott, de sérültek nincsenek - közölte Vaszilij Golubjev kormányzó.

Az oroszországi területek és a 2014-ben Moszkva által elcsatolt Krím félsziget elleni dróntámadások száma megsokszorozódott a június elején kezdődött ukrán ellentámadás óta.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×