eur:
389.14
usd:
361.9
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j2) látogatást tesz a Donyeck megyei Vuhledar és Marjinka közötti frontszakaszon, hogy felköszöntse az ott szolgálatot teljesítő ukrán katonákat a tengerészgyalogság napja alkalmából 2023. május 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

A harcok sűrűjében, Bahmutban járt Volodimir Zelenszkij

Az ukrán elnök maga számolt be arról, hogy meglátogatta az ország keleti részén, Bahmutnál húzódó frontot, és köszönetet mondott az ott harcoló ukrán katonáknak az elkötelezettségükért.

Az ukrán elnök hivatal azt közölte, hogy Zelenszkij Csasziv Jarba látogatott a Donyecki terület ukrán ellenőrzésű részében.

Az elnök a Telegram-csatornájára feltöltött videójában beszélt látogatásáról. A felvételen látható, hogy több katonával kezet ráz, és kitünteti őket az ukrán hadsereg különleges erőinek ünnepe alkalmából.

Zelenszkij arról is beszámolt, hogy a katonai parancsnokság tájékoztatta a front helyzetéről, erről azonban nem osztott meg részleteket.

Az ukrán hadsereg által indított ellentámadásban az ukrán erők Bahmutnál is súlyos harcokat vívnak az orosz csapatokkal,

amelyek tavasszal foglalták el a kelet-ukrajnai várost. Azóta megszállva tartják a rommá lőtt Bahmutot, amely az Ukrajna elleni orosz támadás előtt 70 ezer lakost számlált.

Az ukrán hadsereg a jelenlegi ellentámadásban kisebb sikereket jelentett, főként a délkeleti területeken.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 22:00
×
×
×
×