eur:
389.78
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Parkoló autóra zuhant fatörzs zárja el az utat Milánóban 2023. július 25-én, miután reggelre virradóan viharos széllökésekkel kísért felhőszakadás vonult végig Olaszország északi térségén.
Nyitókép: MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan

Egyszerre öldököl több természeti csapás Olaszországban - videó

Három ember vesztette életét a szicíliai futótüzekben, négyen pedig az észak-olaszországi viharokban.

A szicíliai Palermo repülőterét átmenetileg bezárták, de a légikikötő közelében tovább folyik a lángok oltása. A tűz hétfőn a Palermóhoz közeli Cinisiből indult, gyorsan terjedt az erős, forró szélben. A lángok olajfa- és szőlőültetvényeket pusztítottak el, hamuvá égettek egy autókereskedést a kiállított járművekkel együtt. Több kisebb települést evakuáltak – írja a atv.hu.

A jelentések szerint egy 88 éves ember életét vesztette a szicíliai fővárostól néhány kilométerre lévő San Martino delle Scaléban, miután a tüzek miatti fennakadások miatt a segélyszolgálatok nem tudták időben elérni. Délután két, egy 75 és egy 77 év körüli ember holttestére bukkantak egy futótűz sújtotta házban Cinisiben, a repülőtér közelében.

Az olasz hatóságok lezárták a helyi autópálya egy részét, mivel több mint 55 erdőtüzet jelentettek a szigeten. Olaszország más régióiból több száz tűzoltó érkezett megfékezni a lángokat.

Közben a The Guardian azt írja, hogy az észak-olaszországi Lombardiában a viharok négy életet követeltek, köztük egy 16 éves lányét, aki egy cedelogói táborozás során vesztette életét, amikor egy fa rádőlt a sátrára. Egy 58 éves nővel szintén egy kidőlt fa végzett Monzában, egy fiatal pár, mindketten 19 évesek voltak, pedig autóbalesetben hunyt el, miután a sofőr elvesztette uralmát a csúszós úton Varese városában.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×