eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus a monitoron a Moszkvától mintegy 100 kilométerre lévő, pokrovi börtönben megtartott, a moszkvai Lefortovo börtönben közvetített fellebbezési tárgyalásán 2022. május 17-én. Navalnijt márciusban kilenc év fegyházbüntetésre ítélték csalás és az igazságszolgáltatás tekintélyének megsértése címén. Az ellenzéki vezetőre emellett 1,2 millió rubel (mintegy 6,9 millió forint) pénzbírságot is kiszabtak.
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Nem tört meg Alekszej Navalnij embere, 9 évet kapott

Szélsőséges közösségben való részvételért kilencéves börtönbüntetést kapott Vagyim Osztanyin, aki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus kampányát vezette a szibériai Barnaulban - tájékoztatott Navalnij csapata a Telegramon.

Osztanyin a vád szerint ezenkívül olyan nonprofit csoportnak is tagja volt, amelynek "tevékenységei közé tartozott az állampolgárok elleni erőszak".

Osztanyint 2021 decemberében tartóztatták le. Egy ideig Moszkvában tartották fogva, majd tárgyalása idejére átszállították Barnaulba.

A férfi elmondta, hogy áthelyezése után egy körülbelül hat négyzetméteres, alagsori magánzárkát kapott, amelynek ablakát törmelék borította, és patkányok, hangyák, pókok lakták. Egy héttel később a cellát bokáig érő víz árasztotta el.

Navalnij csapata azt írta: a nyomozók nyomást gyakoroltak Osztanyinra, hogy ismerje el bűnösségét, de nem tört meg.

Navalnij, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legismertebb bírálója jelenleg 11 és fél éves börtönbüntetését tölti csalás és egyéb vádak miatt.

Múlt héten az orosz ügyészség további húsz évet kért rá egy újabb eljárásban.

A múlt hónapban szélsőségesség miatt hét és fél év börtönbüntetésre ítélték Navalnij baskíriai csapatának volt vezetőjét, Lilija Csanisevát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×