eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Kínából érkező utasok a londoni Heathrow repülőtéren 2023. január 4-én. Másnaptól a brit kormány az indulás előtti két napnál nem régebbi negatív eredményű koronavírusteszt birtokában engedi csak a Kínából érkezők belépését az országba. A korlátozás előzménye, hogy december 7-én Kína radikálisan enyhítette a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett, világszerte a legszigorúbbak között nyilvántartott szigorításokat, és azóta egyre növekszik a vírusfertőzöttek száma az országban.
Nyitókép: Andy Rain

Egy magyar nő tíz napig bujkált egy amerikai reptér vécéjében az embercsempészek elől

Egy olyan reptéri biztonsági őr találta meg a magyar nőt a mosdóban, akit korábban kiképeztek arra, hogy az emberrablásra, embercsempészetre utaló gyanús jeleket figyelje.

Tíz napig bujkált embercsempészek elől egy 52 éves magyarul beszélő nő a houstoni nemzetközi repülőtér mosdójában. Bár az eset kapcsán sokan a Tom Hanks főszereplésével készült Terminál című filmre gondolhatnak, ezúttal a Travelpulse cikke szerint a valóságban zajlottak le és kicsit más tartalommal a nem mindennapi jelenetek - írja a vg.hu.

A beszámoló szerint a magyar nőt Monica Phillips, egy reptéri biztonsági őr találta meg a mosdóban, akit korábban kiképeztek arra, hogy az emberrablásra, embercsempészetre utaló gyanús jeleket figyelje.

A történet egy furcsa telefonhívással kezdődött. A magyar nő állítólagos fia ugyanis felhívta a reptér biztonsági szolgálatát, azzal, hogy az öt nappal korábban a reptéren elveszett édesanyját keresi.

A biztonsági őr Phillipsnek viszont gyanús lett, hogy a magát a nő fiának kiadó telefonáló miért várt öt napot a hívással, ha valóban aggódik az édesanyjáért.

Napokkal később aztán Phillips és a rendőrök rábukkantak az egyik mosdóban a magyar nőre, aki ott bujkált.

Bár csak magyarul tudott beszélni, a biztonságiak fordítóprogram segítségével így is megértették és Phillips rögtön kapcsolt, hogy valószínűleg őt kereste az ismeretlen telefonáló. Megpróbálták visszahívni a férfit, aki kereste, de a szám nem volt kapcsolható - újabb gyanús körülmény.

Kiderült, hogy a nő Lubbockból utazott Houstonba, és egy másik járattal kellett volna Európába mennie. Két férfi kísérte, előlük szökött a fürdőszobába, ahol több mint egy hétig bujkált.

A magyar nőt végül a bevándorlási hivatal munkatársai vették át.

Az ügyben a rendőrség nyomozást indított.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×