eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Épülettörmelékkel borított parkolón vág át egy rendőr egy orosz dróntámadás után Kijevben 2023. május 30-án. A támadásban egy ember életét vesztette, hárman megsérültek.
Nyitókép: MTI/AP/Roman Hrytsyna

Folyamatosan lövik az oroszok Kijevet - drónokkal

A veszély továbbra is fennáll ukrán közlés szerint.

Újabb orosz légitámadás érte Kijevet, a dróncsapásoknak legalább egy halottja és négy sebesültje van, az ukrán főváros elleni támadások harmadik éjszakáján robbanások hallatszottak több városrészben - jelentették csütörtök hajnalban a hatóságok.

"Ma este iráni gyártmányú, pilóta nélküli repülőgépek nagyszabású támadása történt" - közölte a kijevi katonai közigazgatás a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A közlemény szerint az iráni gyártmányú Sahíd drónok különböző irányokból hatoltak be a fővárosba, egy tucatot lelőttek közülük a város légterében. Öt kerületből jelentettek lezuhant törmeléket, egy 19 éves nőt és egy 23 éves férfit kórházba szállítottak repeszek okozta sebesülésekkel. Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője szerint a Darnickij kerületben két ember megsérült a lehulló törmelékektől.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy a Podilszkij városnegyedben egy lakóházban keletkezett tűz oltása közben egy holttestre bukkantak.

Az ukrán légierő közleménye szerint továbbra is fennál a Kijev elleni orosz dróntámadás veszélye.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×