eur:
394.37
usd:
363.01
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: ujszo.com

Vigyázat, új KRESZ-táblák jönnek a szomszédban!

Egyelőre Pozsonyban érdemes odafigyelni a nagyobb kereszteződésekben.

Új, korábban soha nem látott közlekedési táblával találkozhatnak azok az autósok, akik Szlovákiába utaznak. A Magyarországon nem létező KRESZ-tábla a kereszteződésekben kialakuló forgalmi helyzetekre kíván jó megoldást találni – írja a pozsonyi Új Szó.

A fővárosi rendőrök a közeljövőben a megelőző intézkedések részeként fokozatosan ideiglenes közlekedési táblákat helyeznek ki a nagyobb forgalmú kereszteződések előtt. A táblák arra szólítják fel a járművezetőket, hogy kizárólag abban az esetben hajtsanak be a kereszteződésbe, ha zavartalanul tovább is tudnak haladni.

Ez alól egyedül azaz eset jelenthet kivételt, amikor a járművezetőnek amiatt kell megállnia a járművével, mert az úttesten gyalogos halad át, vagy balra kanyarodik.

Ezzel összefüggésben arra kérik a sofőröket, hogy legyenek tekintettel egymásra, tartsák tiszteletben a közlekedési táblákat és a viselkedésüket mindig az aktuális forgalmi helyzethez igazítsák – közölte a szlovák rendőrség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Az EU teljes átalakítására készülnek a tagállamok, a Bizottság is szó nélkül maradt

Az EU teljes átalakítására készülnek a tagállamok, a Bizottság is szó nélkül maradt

Az uniós ügyekért felelős miniszterek kedden összeülnek, hogy megvitassák az Európai Tanács közelgő csúcstalálkozójának napirendjét, és a lehetséges bővítésről szóló megbeszélések mellett beszéljenek az ehhez szükséges EU-s intézményi reformokról. Miközben Ukrajna, Moldova és a nyugat-balkáni országok integrációja már elindult, az unió működési kereteit át kell alakítani, hogy az alkalmas legyen egy 30-32 tagból álló államszövetség kezelésére. A fókuszban van a vétójog kérdése is, amelyet a legtöbb ország már jelentősen korlátozna. Az Európai Bizottságnak egyelőre nincs reformjavaslata.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 07:53
×
×
×
×