eur:
392.76
usd:
373.9
bux:
55977.01
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Folytatódik a mentés a két nappal korábban történt vonatszerencsétlenség helyszínén, a kelet-indiai Orisza államban fekvő Balaszur térségében 2023. június 4-én. Az elektronikus jelzőrendszer hibája miatt bekövetkező, három vonatot érintő balesetben legalább 288 ember életét vesztette, mintegy 900 megsérült.
Nyitókép: MTI/AP/Rafik Makbúl

Újabb tragikus hír az indiai vonatszerencsétlenségről

Folytatódott kedden a múlt heti, több száz halálos áldozattal járó indiai vasúti szerencsétlenségben elhunytak azonosítása, de a hatóságok azt közölték, hogy több mint 100 ember személyazonosságát még mindig nem sikerült kideríteni.

Az állam székhelyén található kórházban az azonosítás megkönnyítése érdekében a holttestekről készült felvételeket televízióképernyőkön vetítik, hogy az eltűnt családtagokat kereső rokonok hamarabb felismerhessék őket.

Emellett részletes listát is készítettek minden egyes holttest jellemzőiről, a rokonok pedig megtekinthetik a róluk készült fotókat is.

A szerencsétlenség pénteken, Balaszur közelében történt, mintegy 200 kilométerre Bhuvanesvartól, Orisza állam fővárosától. A tragédiában legalább 288-an meghaltak és 900-an megsérültek, ez volt az elmúlt közel 30 év leghalálosabb vasúti balesete.

Asvini Vaisnav indiai vasúti miniszter a hét végén azt közölte, a tragédiát az elektronikus jelzőrendszer hibája okozta.

A Times of India című napilap szerint a Coromandel Express zöld jelzést kapott a Kolkata és Csennai közötti fővonalon, de emberi hiba miatt egy olyan vágányra terelték, ahol egy tehervonat közlekedett. A személyvonat ezután mintegy 130 kilométeres óránkénti sebességgel összeütközött a tehervonattal.

Három kocsi ezután a szomszédos vágányra zuhant, és egy Bengaluru és Kolkata között közlekedő gyorsvonat hátuljának ütközött.

Ez az ország történetének egyik legsúlyosabb vasúti katasztrófája, a nyomozás jelenleg is tart.

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×