eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Pexels

Orosz hackerek fájó sebet ütöttek Amerikán

A beszámoló szerint a támadást február 26-a és március 7-e között hajtották végre.

Majdnem 9 millió ember betegadatait lopták el a hackerek az év elején az Egyesült Államok egyik fogászati egészségbiztosítójától, a Managed Care of North America nevű cégtől – írja a hvg.hu.

Az Engadget arról ír, hogy a támadók nemcsak hozzáférni tudtak a betegadatokhoz, de le is másolták annak egy jelentős részét, így címeket, társadalombiztosítási számokat, vezetői engedélyeket és biztosítási adatokat sikerült ellopniuk. Mindez több mint 8,9 millió embert érint.

A cég nem árulta el, kik voltak az elkövetők, a TechCrunch szerint

az oroszországi székhelyű LockBit magára vállalta a támadást,

és állítása szerint feltette az internetre az összes fájlt, miután az MCNA nem volt hajlandó kifizetni a 10 millió dolláros váltságdíjat. A bűnözők egy 700 GB-os mintával bizonyították, hogy igazat mondanak.

Az MCNA elleni támadás önmagában nem újdonság. Az elmúlt években számos céget és egészségügyi intézményt támadtak meg és loptak el onnan adatokat, ám a szervezetek eltérően kezelték a helyzetet: voltak, akik nem voltak hajlandóak fizetni, míg mások megtették ezt. Emiatt a bűnözők is úgy érezhetik, érdemes próbálkozniuk.

Címlapról ajánljuk

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×