eur:
381.2
usd:
354.2
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Joe Biden amerikai elnök nyilatkozik, miután rendkívüli ülést tartottak a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 és a NATO tagországainak vezetői a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 csúcstalálkozóján  az indonéziai Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen 2022. november 16-án. Az előző nap feltehetőleg orosz gyártmányú rakéta robbant fel a kelet-lengyelországi Przewodów falu egyik gabonasilójában, és két embert megölt. Az eset Oroszország Ukrajna elleni háborúja alatt történt.
Nyitókép: MTI/AP/The New York Times pool/Doug Mills

Moszkvában érzi biztonságban magát a nő, aki Biden elnököt erőszakkal vádolta

Az 59 éves Tara Reade Moszkvába utazott, azt mondja, nem érzi magát biztonságban Amerikában többé.

Vádja szerint Joe Biden akkor zaklatta őt, amikor 1993-ban a politikus kongresszusi irodájában dolgozott. Az elnök kategorikusan tagadja, hogy bármi megtörtént volna abból, amit Reade állít - írja a BBC.

"Egyértelműen soha, de soha nem történt meg" - fogalmazott Joe Biden.

Reade akkor volt Biden asszisztense, amikor a jelenlegi elnök még Delaware szenátora volt. A nő állítása Biden előző elnökválasztási kampányának beindulásakor, 2020-ban került a címlapra.

Akkor azt állította, hogy a férfi 29 évesen támadta meg őt a Capitol Hill egyik folyosóján. Azzal vádolta a férfit, hogy a falhoz szorította, és a kezét a felsője és a szoknyája alá dugta.

"Amikor megérkeztem Moszkvába, hosszú idő után ismét biztonságban éreztem magam, úgy éreztem, meghallgatnak és tisztelnek" - nyilatkozta Oroszországba érkezve. Elmondása szerint egy republikánus politikus tájékoztatta arról, hogy veszély fenyegeti Amerikában.

"Állampolgárságot kérek Vlagyimir Putyin elnöktől és ígérem, jó állampolgár leszek" - tette hozzá a nő.

Reade asszony egyike volt egy csoportnyi nőnek, akik 2019-ben és 2020-ban előálltak azzal, hogy Biden helytelenül érintette meg őket. Azt mondta, hogy panaszt tett, bár erről nem találtak feljegyzést, és nem világos, hogy hivatalosan kivizsgálták-e az állítását. Biden szóvivője azt mondta, hogy a nőknek "joguk van a meghallgatáshoz", de az állítólagos incidens "egyáltalán nem történt meg".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×