eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Vlagyimir Putyin kitüntette Steven Seagal-t. Forrás:Twitter/ Anton Gerashchenko
Nyitókép: Forrás:Twitter/ Anton Gerashchenko

Vlagyimir Putyin kitüntette Steven Seagalt – fotó

Az orosz elnök a moszkvai Kremlben fogadta az amerikai színészt.

Vlagyimir Putyin a Barátság Érdemrenddel tüntette ki a Steven Seagalt. A hírt a Twitteren tették közzé az átadásról készült fénykép kíséretében.

Az indoklás szerint az amerikai színész múlhatatlan érdemeket szerzett a az orosz-amerikai kulturális és humanitárius együttműködés fejlesztésében.

Az Oroszországi Föderáció által alapított kitüntetést 1994. március 2-től adományozhatja az ország elnöke. Ez az utóda a volt Szovjetunió által korábban létrehozott Népek Közötti Barátságért Érdemrendnek.

Orosz és más nemzetiségű állampolgárok kaphatják elismerésül azért, mert kiemelkedően hozzájárultak a nemzetek közötti béke és barátság erősítéséhez.

A különleges teljesítményt elérők közül elsősorban a gazdasági, tudományos és sportélet területének szereplői kapják, elsődlegesen azok, akik a gyümölcsöző orosz nemzetközi kapcsolatokat gazdagítják.

A Barátságért Érdemrend (oroszul: Орден Дружбы transzliteráció: orgyen druzsbi) Forrás:Wikipédia
A Barátságért Érdemrend (oroszul: Орден Дружбы transzliteráció: orgyen druzsbi) Forrás:Wikipédia

A mellkas bal oldalán kell viselni, és ha az elismert más orosz kitüntetéssel is rendelkezik, akkor csak az Oroszországi Föderáció Becsületrendje előzheti meg a sorrendben, közvetlenül mellétűzve.
Az érme lakkozott arany bevonattal ezüstből készül – írja a Wikipédia. Ötágú csillagot formáz, melyet szerteágazó arany sugarak alkotnak. A középpontban színes részleteket is tartalmazó földgömb forma. A glóbuszt körülöleli egy lakkozott zöld olajágakból font koszorú. A hátoldalán a sorszám található és felirat a "Мир и дружба" ("Béke és Barátság"). A csillagalak csúcsai közötti távolság 44 mm.

A Barátságért Érdemrenddel tüntették ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is

a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében elért eredményekért. Ő 2021 decemberében, Moszkvában vehette át az elismerést Szergej Lavrovtól, az orosz diplomácia vezetőjétől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×