eur:
392.77
usd:
366.59
bux:
66769.81
2024. április 26. péntek Ervin
A seismograph records data.
Nyitókép: Furchin/Getty Images

Újabb földrengés Aradnál, a magyar határ közelében

Arad közelében regisztrálták a 3,4-es erősségű földmozgást.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint újabb földrengés történt Romániában, Aradtól mintegy 16 kilométerre, helyi idő szerint hétfőn 5 óra 25 perckor - írja a Katasztrófavédelem.

A földmozgás erőssége 3,4-es volt a Richter-skálán.

A földrengést esetleg a határ magyarországi oldalán is érzékelhették, de eddig sem a szeizmológiai obszervatóriumba, sem a katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés, és károkról sincs információ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×