eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Nicolae Ciuca román miniszterelnök beszédet mond a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 16. kongresszusának első napján Temesváron 2023. április 28-án.
Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

Borul a kormány menetrendje a pedagógussztrájk miatt Romániában

Későbbi időpontra halasztották a román kormány átalakítását a koalíció tagjai, előtte a sztrájkoló pedagógus szakszervezetekkel folytatott párbeszédre, a társadalmi problémák megoldására összpontosítanak – jelentette be Nicolae Ciuca kormányfő pénteken reggel Bukarestben.

A Marcel Ciolacu szociáldemokrata (PSD) pártelnökkel és Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: pénteken kellett volna lemondania a miniszterelnöki tisztségről, de a csütörtök esti koalíciós ülésen a pártelnökök a folytatás mellett döntöttek.

A tisztség várományosaként Marcel Ciolacu elmondta: a döntést közösen hozták meg, mivel a politikai tárgyalások előtt fel kell vállalni a társadalmi problémák megoldását.

Kelemen Hunor hangsúlyozta: a kormánykoalíció tagjai ismerik a problémákat, és meg is oldják őket, de ez csak fokozatosan történhet.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×