eur:
369.31
usd:
342.62
bux:
49342.40
2023. június 8. csütörtök Medárd
Nicolae Ciuca román miniszterelnök beszédet mond a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 16. kongresszusának első napján Temesváron 2023. április 28-án.
Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

Borul a kormány menetrendje a pedagógussztrájk miatt Romániában

Későbbi időpontra halasztották a román kormány átalakítását a koalíció tagjai, előtte a sztrájkoló pedagógus szakszervezetekkel folytatott párbeszédre, a társadalmi problémák megoldására összpontosítanak – jelentette be Nicolae Ciuca kormányfő pénteken reggel Bukarestben.

A Marcel Ciolacu szociáldemokrata (PSD) pártelnökkel és Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: pénteken kellett volna lemondania a miniszterelnöki tisztségről, de a csütörtök esti koalíciós ülésen a pártelnökök a folytatás mellett döntöttek.

A tisztség várományosaként Marcel Ciolacu elmondta: a döntést közösen hozták meg, mivel a politikai tárgyalások előtt fel kell vállalni a társadalmi problémák megoldását.

Kelemen Hunor hangsúlyozta: a kormánykoalíció tagjai ismerik a problémákat, és meg is oldják őket, de ez csak fokozatosan történhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×