eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
A hadifoglyokkal való bánásmóddal foglalkozó ukrán koordinációs központ (KSHPPV) által közreadott kép Oroszországból érkezett ukrán hadifoglyokról egy meg nem nevezett helyen Ukrajnában 2023. április 10-én. Andrij Jermaknak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjének közlése szerint Ukrajnának egy  fogolycsere részeként sikerült 100 hadifoglyot hazavinni Oroszországból.
Nyitókép: A hadifoglyokkal foglalkozó ukrán koordinációs központ (KSHPPV) által közreadott kép Oroszországból érkezett ukrán hadifoglyokról egy meg nem nevezett helyen 2023. április 10-én. MTI/EPA/KSHPPV

Orosz-ukrán hadifogolycsere az ortodox húsvéthoz időzítve

Százharminc ukrán hadifoglyot engedtek szabadon az ortodox húsvét alkalmából - közölte vasárnap egy magas rangú ukrán elnöki tisztviselő.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője a Telegramon közölte, hogy a fogolycserével újabb százharminc ukrán katona térhet haza orosz fogságból. Hozzátette, hogy a fogolycsere több szakaszban zajlott az elmúlt napokban.

Az nem derült ki, hogy hány orosz katona szabadult.

Jermak szólt arról is, hogy a hazatérők között katonák, határőrök, a nemzeti gárda tagjai, tengerészek és az állami határőrség alkalmazottai is vannak.

A most bejelentett csere volt a második nagy fogolycsere az elmúlt héten. Hétfőn Oroszország és Ukrajna közölte, hogy nagyszabású fogolycserét hajtottak végre: 106 orosz hadifoglyot engedtek szabadon 100 ukránért cserébe.

Ukrajna pénteken arról is beszámolt, hogy 82 katonájának holttestét is visszaszerezte az oroszok által ellenőrzött területről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly. Abban a cikkben a Skoda Octavia, a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy az MG ZS volt a nagy sztár, most azt néztük meg, hogy a prémium és luxusautó szegmensben, a Porschénél, a Ferrarinál vagy a Rolls-Royce-nál hogy alakulnak az eladások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×