eur:
389.49
usd:
362.4
bux:
68676.51
2024. május 8. szerda Mihály
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Ukrán katonák egy páncélozott személyszállító harcjárművön a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 25-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Az oroszok ünneplik Bahmut kétharmadát, miközben húsdarálóról beszélnek

Artemivszk (Bahmut) több mint kétharmada orosz kézre került - jelentette ki Gyenyisz Pusilin, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió vezetője, amikor hétfőn felkereste az ostromlott várost.

Pusilin a Rosszija 24 hírtelevíziónak azt mondta, hogy a város nyugati részén heves harcok folynak. A politikus szerint a visszavonuló ukrán erők igyekeznek minél súlyosabb károkat okozni.

"Az ellenség nem kíméli sem a várost, sem a sajátjait, akiket belehajt ebbe a húsdarálóba" - hangoztatta a régió vezetője, aki egyúttal a város helyreállítását ígérte.

Közben a Twitteren egy szörnyűséges fotót tettek közzé. A platform nem is engedi beágyazni azt, csak 18 éven felüliek nézhetik meg ezen a linken.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve elmondta, az orosz hadsereg megsemmisített egyebek között két vezetésipontot és egy lőszerraktárt is.

Az orosz védelmi tárca közölte, hogy

hétfőn 106 orosz hadifogoly térhetett haza ukrán fogságból.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kijelentette, hogy eddig senki sem tett hivatalosan ajánlatot a tűzszünetre a közelgő ortodox húsvét alkalmából. Emlékeztetett rá, hogy az orosz részről egyoldalúan meghirdetett karácsonyi fegyvernyugvást az ukrán fél nem fogadta el. Kétségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Párizs közvetítő szerepet játszhatna Moszkva és Kijev között, mivel közvetve részese a konfliktusnak Ukrajna oldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

A Datahouse adatai alapján az idei első negyedévben jelentősen növekedett a hazai használtautó-piac. 2024 első negyedévében havonta átlagosan 75.400 használt autót adtak el. Ez 13%-kal nagyobb használtautó-értékesítési volument jelent, mint az előző év azonos időszakában. Szakértők szerint a következő hónapokban további ugrás várható, aminek egyrészt a magánvásárlók rég látott aktivitása, másrészt a kedvezőbb hitelkörnyezet és a tavalyinál alacsonyabb kamatszint is megágyazhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×