eur:
387.8
usd:
358.21
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
Légitámadás során megrongálódott lakóépület az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmutban 2023. április 9-én.
Nyitókép: MTI/AP/LIBKOS

Szokatlan kijelentést tett az orosz védelmi tárca Bahmut ostromáról

Miután a település eleste a közeljövőben orosz várakozások szerint jó eséllyel megtörténik, az orosz védelmi minisztérium napi jelentését ismertetve Igor Konasenkov orosz altábornagy részletesen beszélt az ostromról.

A szokásos ellenséges veszteségszámok mellett Konasenkov kitért arra, hogy Bahmut ostromában fontos szerepet játszik az orosz Wagner katonai magánvállalat (PMC). Ezzel először elismerte a védelmi minisztérium is, hogy a zsoldosok tevékenyen részt vesznek az itteni harcokban – írja a Portfolio, emlékeztetve, tavaly szeptembere óta főként a Wagner ostromolta a települést, és csak minimális segítséget kaptak a reguláris erőktől.

Azt nem tudni pontosan, hogy miért várt a tárca a Wagner szerepének elismerésével. Jó eséllyel köze van a dolognak ahhoz a mély ellentéthez, ami a Wagner vezetője, Jevgenyij Prigozsin és az orosz védelmi minisztérium között már hónapok óta húzódik – olvasható.

Az eset nem példátlan, Szoledárnál már látható volt korábban hasonló jelenség: itt napokat várt az orosz védelmi minisztérium (és a Kreml), mire beismerték, hogy a várost a Wagner csoport foglalta el, nem pedig a reguláris erők. Emiatt Prigozsin meg is vádolta a védelmi minisztériumot azzal, hogy el akarják tőle venni a győzelem dicsőségét – jegyzi meg a lap.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×