eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ukrán mentőegységek dolgoznak egy orosz rakétatámadásban találatot kapott épület romjainál a kelet-ukrajnai Zaporizzsja megyében 2023. március 31-én.
Nyitókép: MTI/AP/Andrij Andrijenko

Kiderült, mire pályáztak Zaporizzsjánál az oroszok

Az orosz erők támadásokat hajtottak végre szombaton a délkelet-ukrajnai zaporizzsjai régió több települése, köztük a megyeszékhely ellen.

Ukrán közlés szerint a támadásokban három helyi lakos életét vesztette, további öt megsebesült. A megyeszékhelyt, Zaporizzsja várost az éjjel érte orosz rakétatámadás. Egy lövedék egy családi házba csapódott be, az apa és 11 éves gyermeke életét vesztette, az anyát sikerült kimenteni a romok alól. A megyei kormányzói hivatal közlése szerint Zaporizzsján kívül még 17 települést ért az elmúlt napon orosz támadás.

Az orosz védelmi tárca közlése szerint egy rakétacsapással megsemmisítettek Zaporizzsja város közelében egy telephelyet, ahol

70 ezer tonna üzemanyagot raktároztak az ukrán fegyveres erők.

Az orosz hadijelentés emellett beszámolt még két lőszerraktár és egy vezetésipont megsemmisítéséről.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi támadást. Donyeckben két civil belövésektől sebesült meg, egy harmadik pedig gyalogsági aknától.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál a megyei kormányzói hivatalok közléseiből készített összeállításában azt írta, hogy az orosz erők szombaton Zaporizzsja megyén kívül még hét ukrajnai régió ellen intéztek támadásokat.

(A nyitóképen: Ukrán mentőegységek dolgoznak egy orosz rakétatámadásban találatot kapott épület romjainál a kelet-ukrajnai Zaporizzsja megyében 2023. március 31-én.)

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×