eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Egy belépő autós csomagtartóját ellenőrzik román és magyar határőrök a gyulai magyar-román határátkelőnél 2017. április 7-én. Egy ma életbe lépett európai uniós rendelet értelmében már nemcsak a harmadik ország állampolgárainak, hanem az Európai Unió valamennyi tagállama, valamint Norvégia, Izland, Liechtenstein és Svájc állampolgárainak úti okmányait is ellenőrizni kell ki- és belépéskor a schengeni információs rendszerben.
Nyitókép: MTI/Lehoczky Péter

Románia erős támogatást kapott Schengen ügyében

Európa és az euroatlanti térség egysége meghatározó fontosságú a jelenlegi helyzetben, amihez az is hozzátartozik, hogy Románia év végéig a schengeni övezet teljes jogú tagjává váljon - hangoztatta Olaf Scholz Bukarestben.

A német kancellár elmondta: megbeszélésükön Németország töretlen támogatásáról biztosította Klaus Iohannis román államfőt, hozzátéve, hogy ezt nemcsak Bukarestben, hanem más európai fővárosokban és Brüsszelben is el fogja mondani, mert Románia a csatlakozás minden feltételét teljesítette, és helyesen kezeli a migránsok és menekültek kérdését is.

A német kancellár és a román elnök közös sajtóértekezletén mindkét fél megerősítette eltökéltségét Ukrajna további támogatása iránt "mindaddig, amíg szükséges", és Moldova további segítésének szükségességében is egyetértettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 13:01
×
×
×
×