INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

schengen

2023.02.15. 14:59

Karl Nehammer hajthatatlan: ragaszkodik a kerítéshez és a semlegességhez

Az egy éve tartó ukrajnai orosz háború ellenére Ausztria semlegessége érinthetetlen. Karl Nehammer kancellár nemcsak a semlegesség mellett tart ki, hanem a szigorú migrációs politika és ennek kapcsán Bulgária és Románia scehngeni csatlakozásának vétója mellett is.
2023.01.10. 16:34

Szlovák rendőrök vonulnak fel a magyar határon

Szlovákia újabb 38 rendőrt vezényelt a magyar-szerb határra. Ők váltják az ott szolgálatot teljesítő rendőröket, és segítenek védeni az illegális bevándorlóktól a külső schengeni határt. Várhatóan február végéig teljesítenek ott szolgálatot.
2023.01.01. 06:30

Megérkezett a horvát euró

Horvátország huszadik országként csatlakozott az euróövezethez, valamint a schengeni övezet teljes jogú tagjává vált.
2022.12.15. 07:35

Kis-Benedek József: elképzelhető a déli határzár egy részének elbontása

Horvátország január 1-jei csatlakozása a schengeni egyezményhez nemcsak azt jelenti, hogy a horvát–magyar határ szabadabban lesz átjárható, de azt is, hogy Horvátországnak meg kell erősítenie külső határait. A magyarországi déli határkerítés ezen szakaszát ugyanakkor nem kell automatikusan elbontani – közölte a nemzetbiztonsági szakértő.
2022.11.23. 13:16

Horvát Schengen-tagság: megvétózta belügyminisztere vétóját az osztrák kancellár

Horvátország megnyugodhat, Ausztria mégsem vétózza meg Zágráb tervezett csatlakozását a schengeni térséghez. Közvetlenül zágrábi látogatása előtt erről Karl Nehammer kancellár biztosította vendéglátóit, akik korábban igencsak zokon vették az osztrák belügyminiszter vétóval történő fenyegetéseit. A hirtelen pálfordulást ugyanakkor egyes vélekedések szerint az is magyarázza, hogy az energiaellátás terén Ausztria számít a horvát segítségre.
2022.11.22. 20:59

Robbant a bomba: Ausztria megvétózza Horvátország Schengen-tagságát

Derült égből villámcsapásként érte Horvátországot az osztrák belügyminiszter kijelentése, hogy országa vétót emel Horvátország tervezett schengeni csatlakozása elé. Zágrábban nagy volt a felháborodás, a kedélyeket Andrej Plenkovic miniszterelnök igyekezett nyugtatni.
2022.11.20. 13:35

Nagy változás jön Horvátországban január elsejétől

Az Európai Parlament döntése alapján a schengeni övezet részévé válhat az ország: ezzel a világ legnagyobb útlevélmentes zónájához csatlakozhat a magyarok kedvelt nyaralóhelye, mely az eurót is bevezeti.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018