INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

schengen

2021.02.15. 19:43

Máris káoszt emlegetnek a részleges német határzár után

A koronavírus különböző verzióinak kiszűrésére hozta a rendelkezést a német kormány, de a Schengen-rendszer hasznossági tesztjévé is válhat az eset, hogy vasárnaptól csak érvényes negatív teszttel lehet átlépni több helyen is a német határt.
2020.12.02. 11:25

Évi 18 milliárd euróba kerülne Schengen lebontása

A terrorizmustól nem védene meg, a Covid-19 kártevései után viszont tovább növelné a gazdasági veszteségeket a tagországok közötti határellenőrzés helyreállítása Ylva Johansson szerint.
2020.06.18. 17:15

Újabb magyar vonatkozású ügyben döntött az EU bírósága

Az a nem uniós állampolgár, aki úgynevezett huzamos uniós tartózkodási kártya birtokosa és legalább egy rokona valamely uniós ország állampolgára, mentesül a schengeni övezet területére való beutazáshoz szükséges vízumkötelezettség alól - közölte az Európai Unió Bírósága.
2020.06.11. 14:40

Hétfőtől nyitná ki a határokat Brüsszel

Az Európai Bizottság felkérte az európai uniós tagállamok kormányait, hogy június 15-től kivétel nélkül oldják fel a koronavírus-járvány miatt bevezetett határzárakat az EU-n belül.
2019.11.10. 16:18

Igazi európai gesztust tett egymás felé három balkáni ország

A jövő évtől már útlevél nélkül, csupán a személyi igazolvány felmutatásával utazhatnak egymáshoz Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia állampolgárai - egyebek mellett erről állapodott meg a három ország vezetője vasárnap Ohridban.
2019.03.23. 11:27

Orbán Viktor: schengeni belügyminiszteri tanács döntsön a migrációs ügyekben

A határvédelem kérdését el kell venni az Európai Bizottságtól, és az euróövezeti pénzügyminiszteri tanács mintájára létre kell hozni a schengei övezet belügyminisztereinek tanácsát, ott adjanak választ a migráció ügyére - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti migrációs tanácskozáson. 
2018.02.25. 17:33

Prágából kapott dicséretet Orbán Viktor

Orbán Viktor magyar kormányfő politikájának érdeme, hogy ráirányította a figyelmet a schengeni határok védelmének szükségességére - jelentette ki Martin Stropnicky cseh külügyminiszter vasárnap a közszolgálati Cseh Televízió politikai vitaműsorában.
2017.11.15. 17:59

A szlovák belügyminiszter szerint rossz döntés a határellenőrzés visszaállítása

„Szlovákia minden erejével ellenzi, hogy a schengeni övezeten belül visszaállítsák a határellenőrzést, amennyiben erre nem szolgáltat okot a biztonsági helyzet” – jelentette ki Robert Kaliňák szlovák belügyminiszter, a Szlovákia schengeni térségbe való belépésének 10. évfordulójára rendezett konferencián.
2017.11.08. 20:06

Újra lecsap a szigor Magyarország határain

Ismét szisztematikus határellenőrzésre, vagyis ki- és belépéskor is ellenőrzésre kell számítani Magyarország schengeni külső határain a turistaszezon végével, miután a kormány visszavonta az intézkedés ideiglenes felfüggesztéséről szóló határozatát.
2017.10.25. 14:47

Szigorúbb határellenőrzésről döntött az EP

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén megszavazta szerdán a schengeni külső határellenőrzés szigorítását és felgyorsítását szolgáló elektronikus rendszer felállítását és azt, hogy regisztráljanak mindenkit, aki az Európai Unión kívülről érkezik - közölte az uniós parlament sajtószolgálata.
2017.10.18. 13:08

Orbán Viktor: ellenállunk, védekezünk

A magyarok azt akarják, hogy Európa külső határai legyenek zárva, a belső határai pedig továbbra is nyitottak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Duna Régió Stratégia 6. éves fórumát megnyitó beszédében.
2017.10.13. 13:24

Orbán Viktor felszólította az Európai Unió intézményeit

A schengeni megállapodás megvédésére, betartására szólította fel az Európai Unió intézményeit Orbán Viktor miniszterelnök Pozsonyban sajtótájékoztatón, a visegrádi országok vezetőinek a kettős termékminőség témájának ügyében tartott egyeztetését követően.
2017.09.15. 10:38

Évekre visszaállhat a határellenőrzés Hegyeshalomnál

A The Times információi szerint a német és a francia kormány olyan javaslatot készített, hogy a menekültválságból és terrorizmusból fakadó biztonsági kockázatokra hivatkozva akár 4 évig is korlátozni lehessen az egyik uniós alapjogot, a szabad mozgást.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018