eur:
370.15
usd:
344.87
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Csoportos nemi erőszak áldozat lett egy kárpátaljai lány

Az elkövetőket két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, a lány édesapja viszont azért küzd, hogy „méltányos büntetést” kapjanak a fiatalok.

2021-ben a kárpátaljai Verhni Vorota falu három lakója bántalmazott egy 14 éves lányt, mindezt videóra is vették, hogy a jövőben is zsarolni tudják. Ezt követően a szexuális erőszakról készült felvételek kiszivárogtak az interneten. 2023 márciusában egy voloveci járásbíróság öt év börtönbüntetésre ítélte az elkövetőket, de később mindannyian felmentést kaptak a büntetés alól, mert a bíró túl szigorúnak ítélte meg a döntést – írja az Index.

A lány édesapja az ukrán Telegraf hírportál beszámolója szerint azt szeretné, ha a gyermekét megerőszakoló fiatalok „méltányos büntetést” kapnának. A kiskorú édesapja így kommentálta a korábbi bírósági döntést, amely felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az elkövetőket, ami közfelháborodást és elégedetlenséget váltott ki a lakosság körében.

„Addig folytatom ezt az ügyet, amíg nem születik igazságos ítélet. Nincs mit tenni, tovább küzdünk az igazságért. Szeretném megköszönni az egész ország támogatását” – jelentette ki a férfi, aki követelni fogja, hogy a bíróság a lehető legsúlyosabb büntetést szabja ki a lánya megerőszakolóira.

Ami a bűncselekmény minősítésének utolsó pillanatban történt megváltoztatását illeti, az áldozat édesapja megjegyezte, hogy a bíróság azzal érvelve hozta meg ezt a döntést, hogy

„a szexuális bűncselekmények behatolás nélkül történtek”.

Azt is hozzátette, hogy az elkövetők megkeresték őt, és arra kérték, bocsásson meg nekik, de a férfi hallani sem akart erről. „Nincsen bocsánat, a legvégsőkig megyünk, szigorú rendet követve.”

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×