eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Szevasztopol, 2014. április 1.Az orosz haditengerészet fekete-tengeri flottájához tartozó Tarantul-III-as hadihajója, mielőtt elhagyja a krími Szevasztopol kikötőjét 2014. április 1-jén. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Újból támadtak az ukrán tengeri drónok

A brit védelmi minisztérium szerint március 22-én legalább három személyzet nélküli hajó (USV) próbált meg csapást mérni a megszállt Krímben lévő szevasztopoli orosz haditengerészeti támaszpontra.

Nyílt forrásból származó jelentések szerint egy drónhajót hajó elleni védelmi láncok állítottak meg, kettőt pedig megsemmisítettek a kikötőben - írja a portfolio.hu. Orosz tisztviselők szerint egyetlen hajójuk sem sérült meg.

Legutóbb tavaly október 29-én volt Szevasztopol ellen drónhajós támadás, akkor sérülések érték az Ivan Golubec aknaszedőhajót és az Admiral Makarov fregattot.

Az ukrán haditengerészet távirányítású hajóinak (USV) fantázia rajza. Forrás:Twitter/Spartackus
Az ukrán haditengerészet távirányítású hajóinak (USV) fantázia rajza. Forrás:Twitter/Spartackus

Bár a mostani támadások valószínűleg nem okoztak kárt egyetlen katonai eszközben sem, a drónhajók jelentette fenyegetés korlátozni fogja az orosz Fekete-tengeri Flotta műveleteit

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Amerika szerint Oroszország már Ukrajnában is csak a második legerősebb, Melitopolt és Bergyanszkot támadják az ukránok - Háborús híreink szombaton

Megkezdődött az ukrán erők kiképzése az amerikai Abrams tankokon, ezzel együtt Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere pénteken kijelentette, hogy az Egyesült Államok Ukrajnával és más szövetségeseivel azon dolgozik, hogy konszenzust építsenek ki a háború befejezése érdekében. A külügyminiszter beszédében lekicsinyelte az orosz hadsereg képességeit. Ukrán rakétatámadás érte Melitopolt és Bergyanszkot, miközben a Wagner-csoport új feladatot kapott Bahmutban. Nagy-Britannia támogatja Ukrajna NATO-hoz való csatlakozását, bár a politikai realitás az, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz addig, amíg háborúban áll Oroszországgal. Az ukránok által támogatott orosz lázadó csoportok elmondása szerint továbbra is harcolnak az oroszországi Belgorod régióban, annak ellenére, hogy Moszkva csütörtökön azt állította, hogy visszaverte a támadást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×