eur:
395.66
usd:
371.89
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára beszél a párt központi bizottság ülésének negyedik napján Phenjanban 2021. június 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

"Radioaktív szökőár" - Búvárdrónt tesztelt atomfegyverként Észak-Korea

Ha igazak a hírek, itt tart a fegyverkezés az éhező ázsiai diktatúrában.

Észak-Korea új, vízfelszín alatti "nukleáris támadórendszert" tesztelt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető felügyelete mellett - jelentette helyi idő szerint pénteken a kommunista állam hírügynöksége.

A KCNA szerint az atomfegyver hordozására képes tengeralattjáró drónt ellenséges haditengerészeti csapásmérő egységek és nagyobb kikötők elleni meglepetésszerű támadásokra tervezték.

Az eszközt Hamgjong tartomány Rivon megyéjének partvidékéről indították a Hongvon-öbölben kijelölt "ellenséges kikötő" elleni támadás szimulációjaként. A drón ovális, illetve nyolcas mintát követve csaknem egy órán át körözött 80-150 méteres mélységben a Japán-tengeren mielőtt felrobbantották volna a teszteléshez használt robbanófejet.

A Korea Hangja nevű állami rádió beszámolója szerint

az eszköz nukleáris töltettel "hatalmas radioaktív szökőárt" képes fakasztani a robbanás nyomán.

A KCNA megerősítette, hogy hadászati manőverező robotrepülőgépeket is kilőttek - nukleáris töltet imitáló - kísérleti robbanófejekkel a keddtől csütörtökig tartó hadgyakorlat során. A közlés szerint két Hvaszal-1 és két Hvaszal-2 típusú stratégiai robotrepülőgépet teszteltek Hamjong tartományban. Hozzátette: a hadászati eszközök pontosan eltalálták célpontjaikat a Japán-tengeren.

Phenjan ismételten bírálta az Egyesült Államokat és "az árulókból álló dél-koreai vezetést" a "szándékos, folytonos és provokatív hadgyakorlataik" miatt, amelyek "visszafordíthatatlanul veszélyes ponthoz sodorták a Koreai félsziget katonai-politikai helyzetét".

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×