eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
III. Károly brit uralkodó a karácsonyi beszédének felvétele közben a windsori kastély Szent György-kápolnájában 2022. december 13-án. A beszédet december 25-én sugározzák Nagy-Britanniában.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/PA/Victoria Jones

Elhalasztották Károly király franciaországi látogatását

Az ok az országban látható kiterjedt tiltakozási hullám a macroni nyugdíjreform ellen. Ez lett volna Károly első hivatalos látogatása.

Károly király és hitvese a franciaországi - nyugdíjreform elleni - tiltakozások közepette mégsem látogat Párizsba - olvasható a közlés a Sky Newson.

A pótlásra a hivatalos tájékoztatás szerint "mihamarabb sor kerül".

A március 26. és 29. közötti látogatás lenne az első hivatalos állami látogatása uralkodóvá válása óta.

Mint ismert, Emmanuel Macron elnök saját hatáskörben léptette életbe a francia nyugdíjreform-törvényét, amelynek lényege, hogy a jelenlegi 62-ről fokozatosan 64 évre emelkedik a nyugdíjkorhatár.

A hosszú évek óta társadalmilag ellenzett terv jogszabállyá válására reagálva százezres tömegtüntetések és rendzavarások törtek ki országszerte.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×