eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A háromnapos állami látogatáson Oroszországban tartózkodó Hszi Csin-ping kínai elnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfő a moszkvai Kreml Palotában tartott hivatalos fogadási ünnepségen 2023. március 21-én, Hszi látogatásának második napján.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Karpuhin

Itt a kínai bejelentés az ukrajnai békéről

Kína objektív és elfogulatlan álláspontot képvisel az ukrajnai válsággal kapcsolatban, és aktívan közreműködik a megbékélést és a rendezési tárgyalások újrafelvételét célzó erőfeszítésekben - jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott moszkvai megbeszélései után.

"Kína a múlt hónapban közzétette álláspontját az ukrán válság politikai rendezéséről. Szeretném hangsúlyozni, hogy ezzel a rendezéssel kapcsolatban szilárdan az ENSZ Alapokmányának céljai és elvei szerint járunk el, objektív és pártatlan álláspontot képviselünk, és aktívan közreműködünk a megbékélés és a tárgyalások újraindítása érdekében" - mondta Hszi.

"Álláspontunk a kérdés lényegén és az igazságon alapul. Mi mindig a béke és a párbeszéd hívei vagyunk, szilárdan a történelem helyes oldalán állva" - hangoztatta.

Ahogy arról az Infostarton beszámoltunk az orosz elnök nem utasította el a kínai elképzeléseket.

"Úgy véljük, hogy a Kína által előterjesztett béketerv számos rendelkezése összhangban van Oroszország megközelítésével, és alapul szolgálhat a békés rendezéshez, amikor a Nyugat és Kijev készen áll majd erre" -mondta Vlagyimir Putyin.

"Azonban egyelőre nem tapasztaltunk ilyen készséget részükről" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×