eur:
388.95
usd:
361.95
bux:
68638.95
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Robbanószert és más gyanús dolgokat adott fel csomagjában a pennsylvaniai reptéren egy férfi

A gyanúsítottat az FBI letartóztatta.

A 40 éves férfi, Mark Muffley a floridai Orlandóba igyekezett: miután a hangosbemondó segítségével szólították, elmenekült a reptérről. Az ügynökök este, otthonában tartóztatták le - írja a BBC.

A Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) tisztviselői rutinellenőrzés során vették észre az eszközt.

Muffley az Allegiant Air 201-es járatára rendelkezett jeggyel, mely a Philadelphiától 105 kilométerre található Lehigh Valley nemzetközi reptérről indult hétfőn reggel. Egy órával azt követően, hogy a férfi becsekkolt és feladta csomagját, a közeledésbiztonsági tisztviselői észrevették a gyanús tárgyat, és az FBI szakembereit, köztük egy tűzszerészt hívtak ki, hogy vizsgálják meg azt.

Jared Witmier, az FBI technikusa jelentésében azt írja, hogy

a férfi bőröndjének bélésébe rejtve egy 7,5 centiméteres, gyújtózsinórt és robbanóport tartalmazó tárgyat találtak.

Az eszközön volt egy gyors gyújtózsinór, amely eredetileg is a szerkezet része volt, illetve egy másik is, melyet később, házilag adtak hozzá, írja a büntetőfeljelentés.

"A por a gyanú szerint villanópor és a kereskedelmi tűzijátékokban használt sötét szemcsék keveréke. A fekete por és a villanópor hajlamos arra, hogy hő és súrlódás hatására meggyulladjon,

jelentős veszélyt jelentett a repülőgépre és az utasokra"

- áll az FBI bírósági dokumentumában.

A táskában mindezen kívül volt még egy doboz bután, egy öngyújtó, egy fehér pormaradványokat tartalmazó cső, egy vezeték nélküli fúrógép akkumulátorokkal és két áramkör-megszakító, amelyek össze voltak ragasztva.

A reptéri kamerák szerint miután Muffley-t szólították, ő elhagyta a repteret. Hétfőn este fogták el otthonában, csütörtökön bíróság elé is kell állnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

A Raiffeisen Bank International igazgatótanácsa ma úgy döntött, hogy nem folytatja a Strabag részvényeinek a megvásárlására vonatkozó tranzakciót, miután nem sikerült kellő támogatást szereznie hozzá a hatóságoktól, pedig csökkenthette volna ezzel oroszországi kitettségét. A hírre negatívan reagált a bank árfolyama, jelenleg 3,2%-os mínuszban van a bécsi tőzsdén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×