eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Nyitókép: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Művégtag és rehabilitáció Alinak, magyar kutató-mentők meglátogatták a török tinédzsert

A rehabilitációra és az egyik lábának részleges elvesztése utáni művégtagra van szüksége annak a török fiatalnak, aki napokig feküdt a romok alatt a törökországi földrengés után. A magyar mentőcsapat tagjai Törökországban meglátogatták Alit, akit ők fedeztek fel a romok között.

Megindító posztban számolt be a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arról, hogy meglátogatták azt a 15 éves török tinédzsert, akinek az életért napokig küzdöttek a törökországi földrengés után.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk, egy ideig azt hitte mindenki, hogy nem tudták megmenteni, de a magyarok hazatérése után mégis sikerült kihozni a fiút a romok alól.

A magyar mentők most leírják a rengés utáni pontos történéseket. Eszerint "Ali és apukája a földrengés pillanatában egy 5 emeletes ház negyedik emeletén található otthonukban aludt. Amikor elkezdett mozogni az épület, akkor azt gondolták, hogy egy szokásos rengés. Ekkor még nyugodtak voltak és vártak, mint ahogy várni szoktak ezekben a helyzetekben. A szűnni nem akaró földmozgás miatt végük Ali apukája a menekülés mellett döntött és kifutottak a lakásból és a lépcsőházban elindultak lefelé. A második emelet magasságában egyszer csak kialudtak a lámpák és Ali megrémült. Apukája kis idő múlva visszafordult, hogy megmentse a gyermekét, de amikor visszaért hozzá, az épület összeomlott. Fogságba ejtve a 15 éves gyermeket és édesapját, valamint a ház többi lakóját. 36 órával a földrengés után mi találtuk meg őket a romok alatt, de akkor

Ali édesapja a haláltusáját vívta, így rajta nem tudtunk segíteni.

A mentés hosszú és bonyolult folyamat lett végül. Kellettünk hozzá mi, egy önkéntes mentőcsapat, egy lelkes segítő, aki tartotta a lelket a fogságba esett gyermekben".

Arról is irnak még, hogy Alinak rehabilitációra és lábprotézisra van szüksége, egyébként viszont életvidám, és jól van.

Ali üdvözöl mindenkit és mivel a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tiszteletbeli tagjának választottuk, így nyáron meglátogat minket Magyarországon - zárul a magyar mentők bejegyzése a Facebookon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×