eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Lufthansa német légitársaság egyik Boeing 747 típusú utasszállító repülőgépe a Frankfurti Nemzetközi Repülőtéren 2022. szeptember 1-jén. A Lufthansa pilótáit képviselő szakszervezet, a Vereinigung Cockpit (VC) egynapos bérkövetelő sztrájkot hirdetett szeptember 2-ra. A munkabeszüntetés az utasszállító járatok mellett a teherszállító tagvállalat, a Lufthansa Cargo valamennyi induló járatát érinti.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Komoly gond támadt a Lufthansánál, magyarországi járatokat is érint

Miközben a német repterek egy közelgő sztrájk miatt aggódnak, nem várt nehézség okozott jelentős fennakadásokat. A Lufthansa informatikai rendszerének összeomlása miatt sok járatot kellett törölni.

Világszerte utasok ezrei rekedtek a repülőtereken, miután a Lufthansa informatikai rendszerének súlyos hibája jelentős késéseket és fennakadásokat okozott – írja a VG.

A német légitársaság szóvivője arról tájékoztatta a Reuterest, hogy a problémát a Deutsche Telekom üvegszálas kábeleinek sérülése okozta, amely a frankfurti építkezések során szenvedett károkat. A vállalat közleménye szerint a javítások szerda délutánig tartanak.

A repülőtereken rekedt utasok arról számoltak be, hogy az informatikai rendszer fennakadásai miatt a légitársaság alkalmazottai arra kényszerültek, hogy tollal és papírral végezzék az adminisztrációt, így többek között a repülőgépekre való beléptetést. A rendszer nem tudja digitálisan feldolgozni az utasok poggyászait sem.

A Bloomberg arról is beszámolt, hogy a Lufthansa az összes járatát repülési tilalom alá helyezte, azonban ezt a vállalat nem erősítette meg. A cég szóvivője szerint még mindig vannak járataik a levegőben, és ezeknek nem kellett kényszerleszállást végrehajtaniuk.

A német szövetségi kiberbiztonsági hivatal nem nyilatkozott az eset kapcsán.

A német légitársaságnál kialakult probléma Magyarországra is begyűrűzött.

A Budapest Airport honlapja szerint a beérkező járatok közül a frankfurtit törölte a cég, a müncheni pedig jelentős késéssel érkezik Ferihegyre. Szintén törölték a Budapestről Frankfurtba közlekedő délutáni Lufthansa-járatot.

Az informatikai rendszer hibája két nappal a német repülőtereken tervezett sztrájk előtt történt. A munkabeszüntetések szintén komoly fennakadásokat okoznak majd a légi közlekedésben. Az időzítésük nem véletlen, hiszen a hét második felében nagyszabású biztonsági konferenciát tartanak Münchenben, amelyen a világ vezetői is részt vennének – jegyzi meg mások mellett a lap.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×