eur:
394.07
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Ron DeSantis floridai kormányzó a Republikánus Zsidó Koalíció évenkénti vezetői találkozóján a Las Vegas-i The Venetian szálloda-kaszinóban 2022. november 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Carloine Brehman

Ron DeSantis hadüzenettel felérő javaslattal állt elő

Donald Trump republikánus ellenlábasa szintén kisöpörné a "woke ideológiát".

A republikánus amerikai elnökjelöltségre pályázó Trump-ellenlábas Ron DeSantis, Florida kormányzója azzal állt elő szerdán, hogy az állami felsőoktatási intézményekben betiltaná a sokszínűséggel, egyenlőséggel, elfogadással és kritikus fajelmélettel foglalkozó órákat - írja az AP amerikai hírügynökségre hivatkozva a Portfolio.

Az oktatási programokat tiltó javaslatcsomag a "woke ideológiának" üzen hadat, Ron DeSantis pedig Floridában tervezi benyújtani, elfogadása sima ügynek ígérkezik.

A javaslatcsomaggal az oktatás színvonalának növekedését várják, amit az emberek Ron DeSantis szerint el is várnak, hisz "nem politikára vágynak" az intézményeknél.

Ron DeSantis egyelőre nem jelentette be indulását a következő elnökválasztáson (2024), de ezt Amerikában nyílt titokként kezeli a nyilvánosság, ebben a konkrét témában pedig Donald Trump szintén javaslattal élt a közelmúltban: ő a "woke ideológia" minden állami intézményben való terjesztési tilalmát vezetné be.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×