eur:
393.28
usd:
367.4
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Ukrán katona áll egy lövészárokban a kelet-ukrajnai Donyec-medencében levő Bahmutban 2023. január 11-én. Bahmut és Szoledár város térsége az utolsó olyan terület Donyeck megyében, amely még ukrán ellenőrzés alatt áll, és hónapok óta ádáz harcokat folytatnak érte az orosz és az ukrán erők.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Egymillióért harcolnak a fronton az ukrán katonák

Február 1-től Ukrajnában változik a katonák bérezése. Van, akié csökken, a fronton harcolóké azonban emelkedik. Nagyjából egymillió forintnyi hrivnyát kapnak.

A katonák egy része kevesebb, másik részük nagyobb fizetést kap ettől a hónaptól. Az eddigi havi 30 000 hrivnya kiegészítő kifizetést törlik azon katonák esetében, akik a harci övezeten kívül, messze a hátországban teljesítenek szolgálatot - írja a Kárpáthír.

100 ezer hrivnyát, (nagyjából egymillió forintot) azoknak fizetnek, akik közvetlenül a fronton harcolnak.

Egyértelműsítették az alapfizetést is. A rendelet szerint az Ukrán Fegyveres Erők, a Nemzeti Gárda és az Ukrán Állami Határőrség tagjainak minimális bére nem lehet kevesebb, mint 20 100 hrivnya. Az Ukrán Állami Sürgősségi Szolgálat tagjai és az Ukrán Nemzeti Rendőrség rendőrei számára minimum 17 000 hrivnyára emelik a havi juttatásokat, közölte a védelmi minisztérium.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×