eur:
391.21
usd:
365.43
bux:
68079.87
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Védőmaszkot viselő alkalmazottak szerelik a Porsche német autógyártó teljesen elektromos Taycan sportautóit a cég stuttgarti üzemében 2020. május 12-én. Az autógyártó cég mindent megtesz azért, hogy a koronavírus-járvány idején a dolgozók biztonságos körülmények között tudják a munkájukat végezni.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ha Németországba jössz, elvégezheted a németek munkáját

Elsősorban a hiányzó munkaerő pótlása a célja a német idegenrendészeti, állampolgársági szabályok tervezett reformjának.

A német kormány a cél eléréséhez rögtön három területen is meg akarja újítani idegenrendészeti politikáját - írja a hvg.hu.

Modernizálnák, liberalizálnák az állampolgársági jogot, megkönnyítenék a munkaerő-bevándorlást, és átmeneti intézkedéssel rendezni akarják a menekültként odaérkezett, ám mindmáig bizonytalan státuszú emberek sorsát.

A reformokat az indokolja, hogy a következő években tömegesen vonulnak nyugdíjba az ötvenes évek baby boom generációjának képviselői. Ez az iparhoz és a munkáltatókhoz közel álló kölni Német Gazdaságkutató Intézet felmérései szerint annyit jelent, hogy

évente 400 ezer ember hiányzik majd a munkaerőpiacról, márpedig 2030-ra legalább 5 millió betöltetlen állás lesz.

De a német szövetségi Munkaügyi Ügynökség becslése még ennél is borúlátóbb. A hivatal szerint 2035-re már akár 7 millió munkavállaló is hiányozhat a német gazdaságból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 09:43
×
×
×
×