eur:
388.66
usd:
361.79
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Mindenki túlélte a borzalmas lavinát

Csodát emlegetnek - mind a tíz síelő túlélte az ausztriai lavinát.

Több embert temetett maga alá egy lavina vasárnap az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen, az első hírek szerint tíz személy volt érintett, többen megsérültek.

Vorarlberg tartomány biztonsági miniszterének vasárnap esti közlése szerint már csak két feltételezett eltűnt után kutattak, a többiek időközben előkerültek. A politikus bizakodónak mutatkozott, hogy jól vannak, mivel egyelőre nem érkezett bejelentés eltűnt személyekről a hatóságokhoz.

Később kiderült, hogy igaza lett, a Bild karácsonyi csodát emlegetve számolt be arról, hogy a lavinának nem volt halálos áldozata - írja az Index.

Az éjszakai keresés folytatásához a hatóságok fényszórókat igényeltek, Hétfő hajnalban pedig megerősítették, hogy minden bajbajutott előkerült, már senkit sem keresnek eltűntként.

A lavina vasárnap délután zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében. Korábban egy síelő videófelvétele alapján azt feltételezték, hogy tíz embert sodort el a hótömeg. A felvételen látható emberek közül hatan sértetlenül túlélték a szerencsétlenséget.

Egy embert sikerült élve, de sérülten kimenteni a hótömegek alól, őt az innsbrucki kórházba szállították helikopterrel. Egy másik személynek önerőből sikerült kiszabadulni a hó alól.

Az osztrák hatóságok azonnal mentőakciót indítottak helikopterek, valamint keresőkutyák bevonásával. Értesülések szerint kétszáznál is többen vettek részt a mentésben. A síelők közül négyen sérültek meg, egyikük súlyosan.

Ausztriában az elmúlt években húsz ember vesztette életét lavinákban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×