eur:
393.87
usd:
369.12
bux:
65842.8
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pexels

Drogteszten buktak le a thaiföldi szerzetesek

Négyből négy thaiföldi szerzetes drogtesztje lett pozitív.

Nem is akármilyen drogot, metamfetamint találtak a szent emberek szervezetében Phetchabun provincia egy kis templomában: mind a négy szerzetest elvonókúrára küldték a felfedezést követően - írja a BBC.

A teszteket a drogkereskedelem megfékezésére szolgáló nemzeti kampány keretében végezték el a templom személyzetén is. Arról ugyanakkor nincsen információ, mi irányíthatta a rendőrök figyelmét épp erre a templomocskára.

A közeli falvak lakosai számára aggasztó, hogy

az üres szentélyben nem gyakorolhatják hitüket

érdemszerzéssel, azaz a szerzeteseknek vitt élelemmel. Az érdemszerzés jelentősége nagy a buddhizmusban, mivel hitük szerint ez védőerőt biztosít azoknak, akik gyakorolják. A helyzetet hamarosan megoldja, hogy új szerzeteseket küldenek a templomba.

Az elmúlt években a metamfetamin komoly problémát jelent Thaiföldön: az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatala szerint 2021-ben nagyobb mennyiségű metamfetamint foglaltak le az országban, mint valaha. Thaiföld tranzitország metamfetamin-kereskedelemben, a kábítószert Mianmarból hozzák ide Laoszon át.

A tablettákat 50 bahtért - ötszáz forint - árulják.

A múlt hónapban Prayuth Chan-ocha thaiföldi miniszterelnök a kábítószer elleni szigorúbb fellépést rendelt el, miután egy volt rendőrtiszt, akit metamfetamin birtoklása miatt elbocsátottak a rendőrségtől, 37 embert ölt meg egy óvodai lövöldözés során.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×