eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
flashers of a police car
Nyitókép: Oleksandr Filon/Getty Images

Márványlapok között csempészték a több száz kiló metamfetamint

Három férfi ellen emeltek vádat Ausztráliában, mert mintegy 750 kilogramm kábítószert importáltak márvány kőlapokba rejtve – közölte csütörtökön a rendőrség.

Az ausztrál határőrség (ABF) emberei 748 kilogramm metamfetamint találtak márványkőbe rejtve olyan tengeri teherkonténerekben, amelyek a múlt hónapban érkeztek Sydneybe az Egyesült Arab Emírségekből.

A jég néven ismert metamfetamin egy erős serkentőszer. A lefoglalt mennyiség potenciális utcai értéke a rendőrség szerint 675 millió ausztrál dollárra (468 millió amerikai dollár) becsülhető.

A kábítószert leggyakrabban beszívják, amitől a fogyasztó energetikus, magabiztos és eufórikus állapotba kerül. Amennyiben van elég utánpótlása, a kábítószer használó akár napokig nem alszik, és kevés ételt vagy italt fogyaszt. Amikor a drog hatása elmúlik, kimerültség és depresszió tünetei jelentkezhetnek nála. A rengeteg fizikai mellékhatása mellett a jég használói gyakran agresszívvá, erőszakossá és hangulatbeteggé válnak.

Új-Dél-Wales állam rendőrsége és az ABF közölte, hogy két 20 év körüli és egy 30 év körüli férfi ellen vádat emeltek a kábítószer kereskedelmi mennyiségű behozatala, továbbá annak szállításában való részvétel miatt.

A rendőrség szerint a kábítószert egy bűnszövetkezet hozta be.

„A tevékenység, amelyet ezek a férfiak mind az elkövetés előtt, mind pedig utána végeztek, arra utal, hogy jól képzettek voltak abban, amit tettek, és tisztában voltak tettük kockázataival” – mondta John Watson, az új-dél-walesi rendőrségtől. „Ezek a szindikátusok nem törődnek mások biztonságával, és mint azt ezen a héten láthattuk, minden szükséges eszközt felhasználnak arra, hogy illegális vagyont teremtsenek és abból további bűnözői vállalkozásokat finanszírozzanak.”

„A kábítószer lefoglalása üzenet minden szervezett bűnözői csoportnak, hogy nem számít, milyen kifinomult az elrejtésük, azt az ABF emberei megtalálják” – tette hozzá Joanne Yeats, az ABF főfelügyelője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×