eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
New York, 2015. április 21.Kanye West amerikai rapper és felesége, Kim Kardashian amerikai manöken, színésznő megérkezik a Time 100 gálára New Yorkban 2015. április 21-én. Az estélyt a világ 100 legbefolyásosabb emberét bemutató, a Time magazinban megjelenő válogatás alkalmából rendezték. (MTI/EPA/Justin Lane)
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

"Trump üvöltözni kezdett velem" - Kanye West indulna a 2024-es elnökválasztáson

Az utóbbi időben botrányt botrányra halmozó rapper bejelentette indulási szándékát.

A nevét hivatalosan is Ye-re változtató sztár Ye 24 felirattal osztotta meg közösségi felületein kampányának logóját. Már 2020-re is indult, akkor azonban 70 ezer szavazatot sikerült összesen szereznie.

A rapper azt állítja, Donald Trumpot megkérte, hogy közösen induljanak - írja a BBC.

Westet a hét elején Trump Mar-A-Lago golfklubjában látták Nick Fuentes, egy prominens fehér nacionalista kíséretében. A rapper szerint a saját újraválasztási kampányát elindító Trumpot nagyon felzaklatta az, hogy West együttműködésére kérte őt.

"Trump gyakorlatilag üvöltözni kezdett velem

az asztalnál, és azt mondta, hogy veszíteni fogok. Működött ez valaha is valakinél a történelem során?" - tette fel a kérdést egy videóban Kanye West.

A rapper feje fölött azt követően kezdtek el sötét felhők gyülekezni, hogy White Lives Matter feliratú pólóban jelent meg a párizsi divathéten. Ezután azt állította, hogy kritikusait egy titkos zsidó összeesküvés fizeti. Miután folyamatosan rasszista és antiszemita kijelentéseket tett az interneten és az életben is, ügynöksége megszakította a vele való kapcsolatot, és a Gap, a Balenciaga és az Adidas is hasonlóképp döntött.

Később ezzel kapcsolatban azt mondta, egyetlen nap alatt 2 milliárd dollárt vesztett el.

Az Adidas alkalmazottjainak állítólag pornográf tartalmakat mutogatott megbeszéléseiken, emellett munkahelyi bántalmazással is vádolják. Az Adidas vizsgálatot indított az ügyben.

Amikor 2020-ban elindult az elnökválasztáson, túl későn jelentette be a kampányát így legalább hat államban lemaradt a szavazólapokról.

Mindössze egy kampányeseményt tartott,

amelyen könnyekben tört ki, amikor az abortuszról beszélt, mindössze két televíziós reklámja volt.

A rapper 2024-es jelöltségéhez állítása szerint Milo Yiannopoulos alt-right politikai kommentátort kérte fel kampánymenedzsernek. A Breitbart jobboldali kiadvány egykori szerkesztőjét, Yiannopoulost a mainstream konzervatívok nagyrészt elítélik és elkerülik, miután 2017-ben előkerült egy videó, amelyen úgy tűnt, a pedofíliát nem feltétlenül tartja elítélendőnek. Később azt állította, csak humorizált és elítéli a pedofíliát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×