eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
A pusztítás nyomai a dél-olaszországi Ischia szigetén fekvő Casamicciolában történt földcsuszamlás helyszínén 2022. november 26-án. A heves esőzések okozta természeti katasztrófa következtében legkevesebb 13 ember eltűnt.
Nyitókép: MTI/AP/LaPresse/Alessandro Garofalo

Ítéletidő Olaszországban, tucatnyian eltűntek

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

A sziget északi részén lévő Casamicciola Terme településen bekövetkezett földcsuszamlásban eltűnt embereket keresik - közölte a helyi tűzoltóság.

A hatóságok felszólították a sziget lakóit, hogy maradjanak otthon, ne akadályozzák a mentést.

Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter szombati közlése szerint egyetlen halálozást sem igazoltak, tucatnyi embert azonban eltűntként kezelnek.

"Jelenleg nincsenek igazolt halálesetek, a mentési munkálatok nehézségekbe ütköznek, mivel az időjárási viszonyok még mindig kihívást jelentenek" - mondta újságíróknak.

"A helyzet nagyon bonyolult és nagyon komoly, mert valószínűleg néhányan a sár alatt vannak" - nyilatkozott a miniszter a RAI állami televíziónak a római vészhelyzeti parancsnoki központból.

Korábban Matteo Salvini infrastruktúráért felelős miniszter azt közölte, hogy

nyolc ember halt meg a földcsuszamlásban.

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint legalább tíz épület omlott össze. Autókat és buszokat sodort a katasztrófa a tengerbe. Két embert, akik egy tengerbe sodródott autóban ültek, sikerült kimenteni.

Médiajelentések arról is beszámoltak, hogy sok ember ragadt a házában a fölcsuszamlás miatt.

A szigetről készült videókon látható, hogy kisebb buldózerek tisztítják az utakat, miközben a lakosság vízsugárral próbálja megtisztítani otthonait a sártól. A tűzoltók mellett a parti őrség is a mentési munkálatokon dolgozik. Kompokkal érkezett erősítés, köztük keresőkutyákkal dolgozó csapatok segítik a mentést.

Casamicciola, 2022. november 26.
A sárlavina által a partra sodort autók egyikének roncsa a dél-olaszországi Ischia szigetén fekvő Casamicciolában történt földcsuszamlás helyszínén 2022. november 26-án. A heves esőzések okozta természeti katasztrófa következtében legkevesebb 13 ember eltűnt.
MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco
Casamicciola, 2022. november 26. A sárlavina által a partra sodort autók egyikének roncsa a dél-olaszországi Ischia szigetén fekvő Casamicciolában történt földcsuszamlás helyszínén 2022. november 26-án. A heves esőzések okozta természeti katasztrófa következtében legkevesebb 13 ember eltűnt. MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco

Giorgia Meloni olasz kormányfő köszönetet mondott a mentésben résztvevők munkájáért - közölte római hivatala, hozzátéve, hogy a miniszterelnök közvetlen kapcsolatban van a helyi hatóságokkal.

Hat óra alatt 155 milliméter eső esett, Nápoly környékét és Ischiát napok óta heves esők sújtják. További csapadék és erős szél miatt vasárnapig figyelmeztetés van érvényben.

pag \ pbe

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×